Naar het recepten-overzicht

Recepten van de boer

Met grote regelmaat voorziet Herenboer-boer Peter de leden van een recept van de week. Een aantal daarvan vind je hieronder. Deze recepten staan ook op relevante ingrediënten-pagina's in de Receptenstek.

Kruidnoten

Kruidnoten

Heerlijke kruidnootjes voor verwennerij thuis. Je kunt ook eventueel chocolade smelten en deze over een deel van de kruidnoten laten lopen.
Boer Peter
Tussendoortje
 30-60 m.
Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn

Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn

Makkelijk gerecht voor bloemkool. Lekker met een zachte olijfolie, gebakken cherry tomaatjes en gebakken haloumi.
Boer Peter
Bijgerecht
 30-60 m.
Gratin van snijbiet

Gratin van snijbiet

Een prachtige bereiding van snijbiet.
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur
Gevulde koolrabi

Gevulde koolrabi

Je kunt ook met Japanse kruiden en miso de inhoud op smaak brengen voor een extra diepe beleving.
Boer Peter
Bijgerecht
 20-30 m.
Spitskoolcrème met tzatziki

Spitskoolcrème met tzatziki

Heerlijk met bifteki of andere Griekse hapjes, in een bijgerecht voor de BBQ of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
 0-10 m.
Tartaar van chiogia biet

Tartaar van chiogia biet

Je kunt eventueel een gepocheerd eitje als spiegeltje er bovenop plaatsen.
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur
Mousse van sla

Mousse van sla

De mousse kan gebruikt worden als onderdeel van een voorgerecht, of als onderdeel van een amuse.
Boer Peter
Bijgerecht
 20-30 m.
Cannelloni van radijs

Cannelloni van radijs

Heerlijk als amuse of bij een mooie sla. Door het kleurcontrast van onze Rudi radijs vormen deze radijsjes een prachtig omhulsel voor een vulling.
Boer Peter
Bijgerecht
 20-30 m.
Op lage temperatuur gegaarde rabarber

Op lage temperatuur gegaarde rabarber

De rabarber blijft zijn bite behouden en is heerlijk bij varkensvlees en een saus van room en een mooie siroop van magnolia.
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur
Groene asperge risotto

Groene asperge risotto

Een smeuïge en knalgroene risotto, met groene asperges verrijkt met de smaak van mascarpone. Heerlijk met een salade van venkel, groene appel en geitenkaas.
Boer Peter
Hoofdgerecht
 10-20 m.
Rauw geschaafde venkel met sesamolie

Rauw geschaafde venkel met sesamolie

Venkel kan prima rauw gegeten worden door het in flinterdunne linten de snijden.
Boer Peter
Bijgerecht
 0-10 m.
Ingemaakte groene asperges

Ingemaakte groene asperges

Lekker als zoetzuur bijgerecht, of als onderdeel in een koud voorgerecht. Bijvoorbeeld met pastrami van kalfsvlees.
Boer Peter
Bijgerecht
 >1 uur
Stoofvlees van runderbavette en Guinness

Stoofvlees van runderbavette en Guinness

Gerecht om koolraap in te verwerken
Boer Peter
Hoofdgerecht
 30-60 m.
Met oestersaus gestoofde spinazie

Met oestersaus gestoofde spinazie

Lekker als onderdeel van een gerecht met zalm.
Boer Peter
Bijgerecht
 10-20 m.
Kroepoek met boerenkool

Kroepoek met boerenkool

Heerlijk als amuse met een crème van gepofte ui en uitgebakken spekjes (vegetarisch of niet).
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur
Soep van pastinaak met appel

Soep van pastinaak met appel

Je kunt ook wat hazelnoten en een klein beetje olijfolie gebruiken bij het garneren.
Boer Peter
Voorgerecht
 30-60 m.
Prei kofte

Prei kofte

Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter. Maar ook lekker met een gerecht van gewokte spruiten.
Boer Peter
Bijgerecht
 >1 uur
Rode biet en port creme

Rode biet en port creme

Heerlijk op vers geroosterd brood, of bij een eendenborst met salie en doperwten.
Boer Peter
Bijgerecht
 30-60 m.
Hummus van wortel

Hummus van wortel

Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter, of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
 30-60 m.
Gepofte pastinaak

Gepofte pastinaak

Heerlijk als basis voor een puree of als basis voor een zoete veganaise.
Boer Peter
Bijgerecht
 >1 uur
Rode bieten tartaar

Rode bieten tartaar

Heerlijk te combineren met geitenkaas, peterselie en honing.
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur