Met grote regelmaat voorziet Herenboer-boer Peter de leden van een recept van de week. Een aantal daarvan vind je hieronder. Deze recepten staan ook op relevante ingrediënten-pagina's in de Receptenstek.
Mesclun salade met gerookte kip en bleekselderij
Lekker fris bijgerecht. Simpel en razendsnel.
Boer Peter
Bijgerecht
Omelet au Pierre
Heerlijk met gebakken aardappeltjes.
Boer Peter
Bijgerecht
Spruitjes classic
Dit klassieke gerecht, met een kleine twist, is een heerlijk zoet en zout mengsel. Heerlijk met gepofte aardappel en asperges.
Boer Peter
Bijgerecht
Kruidnoten
Heerlijke kruidnootjes voor verwennerij thuis. Je kunt ook eventueel chocolade smelten en deze over een deel van de kruidnoten laten lopen.
Boer Peter
Tussendoortje
Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn
Makkelijk gerecht voor bloemkool. Lekker met een zachte olijfolie, gebakken cherry tomaatjes en gebakken haloumi.
Boer Peter
Bijgerecht
Zoetzure spitskool
Lekker bij gezouten en gerookt spek of casselerrib.
Boer Peter
Bijgerecht
Gestoomde palmkool
Een eenvoudig gerecht met palmkool.
Boer Peter
Bijgerecht
Soep van palmkool
Heerlijk met geroosterd brood.
Boer Peter
Voorgerecht
Geglaceerde wortel
Heerlijk met savooiekool en nieuwe aardappeltjes.
Boer Peter
Bijgerecht
Sajoer Groenten
Heerlijk ook als soep met bouillon en noodles.
Boer Peter
Voorgerecht
Gratin van snijbiet
Een prachtige bereiding van snijbiet.
Boer Peter
Bijgerecht
Gevulde koolrabi
Je kunt ook met Japanse kruiden en miso de inhoud op smaak brengen voor een extra diepe beleving.
Boer Peter
Bijgerecht
Spitskoolcrème met tzatziki
Heerlijk met bifteki of andere Griekse hapjes, in een bijgerecht voor de BBQ of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
Tartaar van chiogia biet
Je kunt eventueel een gepocheerd eitje als spiegeltje er bovenop plaatsen.
Boer Peter
Bijgerecht
Mousse van sla
De mousse kan gebruikt worden als onderdeel van een voorgerecht, of als onderdeel van een amuse.
Boer Peter
Bijgerecht
Cannelloni van radijs
Heerlijk als amuse of bij een mooie sla. Door het kleurcontrast van onze Rudi radijs vormen deze radijsjes een prachtig omhulsel voor een vulling.
Boer Peter
Bijgerecht
Op lage temperatuur gegaarde rabarber
De rabarber blijft zijn bite behouden en is heerlijk bij varkensvlees en een saus van room en een mooie siroop van magnolia.
Boer Peter
Bijgerecht
Groene asperge risotto
Een smeuïge en knalgroene risotto, met groene asperges verrijkt met de smaak van mascarpone. Heerlijk met een salade van venkel, groene appel en geitenkaas.
Boer Peter
Hoofdgerecht
Rauw geschaafde venkel met sesamolie
Venkel kan prima rauw gegeten worden door het in flinterdunne linten de snijden.
Boer Peter
Bijgerecht
Ingemaakte groene asperges
Lekker als zoetzuur bijgerecht, of als onderdeel in een koud voorgerecht. Bijvoorbeeld met pastrami van kalfsvlees.
Boer Peter
Bijgerecht
Stoofvlees van runderbavette en Guinness
Gerecht om koolraap in te verwerken
Boer Peter
Hoofdgerecht
Met oestersaus gestoofde spinazie
Lekker als onderdeel van een gerecht met zalm.
Boer Peter
Bijgerecht
Kroepoek met boerenkool
Heerlijk als amuse met een crème van gepofte ui en uitgebakken spekjes (vegetarisch of niet).
Boer Peter
Bijgerecht
Soep van pastinaak met appel
Je kunt ook wat hazelnoten en een klein beetje olijfolie gebruiken bij het garneren.
Boer Peter
Voorgerecht
Prei kofte
Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter. Maar ook lekker met een gerecht van gewokte spruiten.
Boer Peter
Bijgerecht
Rode biet en port creme
Heerlijk op vers geroosterd brood, of bij een eendenborst met salie en doperwten.
Boer Peter
Bijgerecht
Hummus van wortel
Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter, of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
Gepofte pastinaak
Heerlijk als basis voor een puree of als basis voor een zoete veganaise.
Boer Peter
Bijgerecht
Rode bieten tartaar
Heerlijk te combineren met geitenkaas, peterselie en honing.
Boer Peter
Bijgerecht