Met grote regelmaat voorziet Herenboer-boer Peter de leden van een recept van de week. Een aantal daarvan vind je hieronder. Deze recepten staan ook op relevante ingrediënten-pagina's in de Receptenstek.
![Mesclun salade met gerookte kip en bleekselderij](assets/cache/images/recepten/sla/mesclun-salade-met-gerookte-kip-en-bleekselderij-220x220-a30.jpg)
Mesclun salade met gerookte kip en bleekselderij
Lekker fris bijgerecht. Simpel en razendsnel.
Boer Peter
Bijgerecht
![Omelet au Pierre](assets/cache/images/recepten/eieren/omelet-au-pierre-220x220-d3d.jpg)
Omelet au Pierre
Heerlijk met gebakken aardappeltjes.
Boer Peter
Bijgerecht
![Spruitjes classic](assets/cache/images/headers/019-winter-boer-wiebe-herenboeren-goedentijd-foto-anke-gielen-7995-2560-220x220-e9d.jpg)
Spruitjes classic
Dit klassieke gerecht, met een kleine twist, is een heerlijk zoet en zout mengsel. Heerlijk met gepofte aardappel en asperges.
Boer Peter
Bijgerecht
![Kruidnoten](assets/cache/images/recepten/meel/delicious-pepernoten-arrangement-view-sm-220x220-d47.jpg)
Kruidnoten
Heerlijke kruidnootjes voor verwennerij thuis. Je kunt ook eventueel chocolade smelten en deze over een deel van de kruidnoten laten lopen.
Boer Peter
Tussendoortje
![Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn](assets/cache/images/recepten/bloemkool/nature-white-ripe-food-produce-vegetable-720004-pxhere.com-220x220-4e7.jpg)
Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn
Makkelijk gerecht voor bloemkool. Lekker met een zachte olijfolie, gebakken cherry tomaatjes en gebakken haloumi.
Boer Peter
Bijgerecht
![Zoetzure spitskool](assets/cache/images/recepten/algemeen/spitskool_anke_gielen_dsc_5304-220x220-a43.jpg)
Zoetzure spitskool
Lekker bij gezouten en gerookt spek of casselerrib.
Boer Peter
Bijgerecht
![Gestoomde palmkool](assets/cache/images/recepten/algemeen/palmkool_2_anke_gielen_dsc_3673-220x220-5d4.jpg)
Gestoomde palmkool
Een eenvoudig gerecht met palmkool.
Boer Peter
Bijgerecht
![Soep van palmkool](assets/cache/images/recepten/algemeen/palmkool_1_anke_gielen_dsc_3671-220x220-d6f.jpg)
Soep van palmkool
Heerlijk met geroosterd brood.
Boer Peter
Voorgerecht
![Geglaceerde wortel](assets/cache/images/recepten/wortels/geglaceerde-worteltjes-220x220-f10.jpg)
Geglaceerde wortel
Heerlijk met savooiekool en nieuwe aardappeltjes.
Boer Peter
Bijgerecht
![Sajoer Groenten](assets/cache/images/recepten/paksoi/sajoer-van-paksoi_158697-7-0_560x560-bw-220x220-a9b.jpg)
Sajoer Groenten
Heerlijk ook als soep met bouillon en noodles.
Boer Peter
Voorgerecht
![Gratin van snijbiet](assets/cache/images/recepten/snijbiet/spinach-with-cheese-sm-220x220-5d4.jpg)
Gratin van snijbiet
Een prachtige bereiding van snijbiet.
Boer Peter
Bijgerecht
![Gevulde koolrabi](assets/cache/images/recepten/algemeen/koolrabi_anke_gielen_dsc_6119-220x220-1f3.jpg)
Gevulde koolrabi
Je kunt ook met Japanse kruiden en miso de inhoud op smaak brengen voor een extra diepe beleving.
Boer Peter
Bijgerecht
![Spitskoolcrème met tzatziki](assets/cache/images/recepten/spitskool/tzatziki-sauce-bowl-rustic-wooden-table-close-up-sm-220x220-bca.jpg)
Spitskoolcrème met tzatziki
Heerlijk met bifteki of andere Griekse hapjes, in een bijgerecht voor de BBQ of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
![Tartaar van chiogia biet](assets/cache/images/recepten/algemeen/biet_chioggia_anke_gielen_dsc_3848-220x220-4ce.jpg)
Tartaar van chiogia biet
Je kunt eventueel een gepocheerd eitje als spiegeltje er bovenop plaatsen.
Boer Peter
Bijgerecht
![Mousse van sla](assets/cache/images/recepten/sla/mousse-van-sla-220x220-4df.jpg)
Mousse van sla
De mousse kan gebruikt worden als onderdeel van een voorgerecht, of als onderdeel van een amuse.
Boer Peter
Bijgerecht
![Cannelloni van radijs](assets/cache/images/recepten/algemeen/radijs_anke_gielen_dsc_5855-220x220-f3e.jpg)
Cannelloni van radijs
Heerlijk als amuse of bij een mooie sla. Door het kleurcontrast van onze Rudi radijs vormen deze radijsjes een prachtig omhulsel voor een vulling.
Boer Peter
Bijgerecht
![Op lage temperatuur gegaarde rabarber](assets/cache/images/recepten/rabarber/rabarber-plant-220x220-d59.jpg)
Op lage temperatuur gegaarde rabarber
De rabarber blijft zijn bite behouden en is heerlijk bij varkensvlees en een saus van room en een mooie siroop van magnolia.
Boer Peter
Bijgerecht
![Groene asperge risotto](assets/cache/images/recepten/asperges/aspergerisotto-220x220-0c1.jpg)
Groene asperge risotto
Een smeuïge en knalgroene risotto, met groene asperges verrijkt met de smaak van mascarpone. Heerlijk met een salade van venkel, groene appel en geitenkaas.
Boer Peter
Hoofdgerecht
![Rauw geschaafde venkel met sesamolie](assets/cache/images/recepten/venkel/venkel_met_sesam-220x220-9cc.jpg)
Rauw geschaafde venkel met sesamolie
Venkel kan prima rauw gegeten worden door het in flinterdunne linten de snijden.
Boer Peter
Bijgerecht
![Ingemaakte groene asperges](assets/cache/images/recepten/asperges/front-view-glass-jars-with-pickled-asparagus-cucumbers-220x220-99b.jpg)
Ingemaakte groene asperges
Lekker als zoetzuur bijgerecht, of als onderdeel in een koud voorgerecht. Bijvoorbeeld met pastrami van kalfsvlees.
Boer Peter
Bijgerecht
![Stoofvlees van runderbavette en Guinness](assets/cache/images/recepten/diverse-knollen/koolraap-stoof-bier-220x220-d2b.jpg)
Stoofvlees van runderbavette en Guinness
Gerecht om koolraap in te verwerken
Boer Peter
Hoofdgerecht
![Met oestersaus gestoofde spinazie](assets/cache/images/recepten/spinazie/gestoofde_spinazie-bw-220x220-086.jpg)
Met oestersaus gestoofde spinazie
Lekker als onderdeel van een gerecht met zalm.
Boer Peter
Bijgerecht
![Kroepoek met boerenkool](assets/cache/images/recepten/boerenkool/boerenkool_2_anke_gielen_dsc_5606-220x220-216.jpg)
Kroepoek met boerenkool
Heerlijk als amuse met een crème van gepofte ui en uitgebakken spekjes (vegetarisch of niet).
Boer Peter
Bijgerecht
![Soep van pastinaak met appel](assets/cache/images/recepten/pastinaak/soep-van-pastinaak-met-appel-220x220-3e1.jpg)
Soep van pastinaak met appel
Je kunt ook wat hazelnoten en een klein beetje olijfolie gebruiken bij het garneren.
Boer Peter
Voorgerecht
![Prei kofte](assets/cache/images/recepten/prei/leek-kofte-220x220-fb1.jpg)
Prei kofte
Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter. Maar ook lekker met een gerecht van gewokte spruiten.
Boer Peter
Bijgerecht
![Rode biet en port creme](assets/cache/images/recepten/algemeen/biet_rood_anke_gielen_dsc_1177-220x220-4ce.jpg)
Rode biet en port creme
Heerlijk op vers geroosterd brood, of bij een eendenborst met salie en doperwten.
Boer Peter
Bijgerecht
![Hummus van wortel](assets/cache/images/recepten/wortels/hummus_s900x0_c1015x592_l0x153-220x220-1fe.jpg)
Hummus van wortel
Heerlijk op vers geroosterd brood met wat knoflook boter, of bij een salade.
Boer Peter
Bijgerecht
![Gepofte pastinaak](assets/cache/images/recepten/pastinaak/pastinaak_anke_gielen_dsc_4263-220x220-674.jpg)
Gepofte pastinaak
Heerlijk als basis voor een puree of als basis voor een zoete veganaise.
Boer Peter
Bijgerecht
![Rode bieten tartaar](assets/cache/images/recepten/algemeen/biet_rood_anke_gielen_dsc_1177-220x220-4ce.jpg)
Rode bieten tartaar
Heerlijk te combineren met geitenkaas, peterselie en honing.
Boer Peter
Bijgerecht