Rode bieten tartaar

Heerlijk te combineren met geitenkaas, peterselie en honing.

Ingrediënten

  • 200 gram biet
  • 125 ml. appelsap
  • 1 tl. kervel
    N.b. zout en peper
    N.b. koolzaadolie

Bereiding

  • Doe de bieten in een pan en voeg het appelsap toe.
  • Vul zo nodig aan met water.
  • Breng aan de kook en laat koken totdat de bieten zacht zijn.
  • Haal de bieten uit het kookvocht en laat iets afkoelen.
  • Laat het vocht inkoken tot een lak.
  • Wrijf de velletjes van de bietjes af.
  • Plaats de bieten 4 uur in een droogoven op 70°C, totdat ze licht zijn gedroogd en gerimpeld.
  • Snijd de bieten in fijne blokjes.
  • Breng het geheel op smaak met de gereduceerde lak, de koudgeperste koolzaadolie en het zout.
  • Roer tot slot de gehakte kervel erdoor.

De groenten van de boeren,
Gina en Peter