Rode bieten tartaar
Heerlijk te combineren met geitenkaas, peterselie en honing.
Ingrediënten
- 200 gram biet
- 125 ml. appelsap
- 1 tl. kervel
N.b. zout en peper
N.b. koolzaadolie
Bereiding
- Doe de bieten in een pan en voeg het appelsap toe.
- Vul zo nodig aan met water.
- Breng aan de kook en laat koken totdat de bieten zacht zijn.
- Haal de bieten uit het kookvocht en laat iets afkoelen.
- Laat het vocht inkoken tot een lak.
- Wrijf de velletjes van de bietjes af.
- Plaats de bieten 4 uur in een droogoven op 70°C, totdat ze licht zijn gedroogd en gerimpeld.
- Snijd de bieten in fijne blokjes.
- Breng het geheel op smaak met de gereduceerde lak, de koudgeperste koolzaadolie en het zout.
- Roer tot slot de gehakte kervel erdoor.
De groenten van de boeren,
Gina en Peter