Soep van pastinaak met appel
Je kunt ook wat hazelnoten en een klein beetje olijfolie gebruiken bij het garneren.
Ingrediënten
- 250 gram pastinaak
- 1 stuk appel, zure appel het liefste
- 15 gram olijfolie
- 1 uitje, gesnipperd
- 10 gram verse gember, geraspt
- 75 ml witte wijn, of appelsap
- 450 ml kookroom
n.b. zout en peper
n.b. appel, zure voor garnering
Bereiding
- Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in blokjes.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd eveneens in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 2 tot 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en fruit mee.
- Meng de gember erdoor en blus af met de witte wijn.Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg de kookroom toe en zet het vuur lager.
- Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de pastinaak en appels zacht zijn.
- Snijd ondertussen de appel voor de garnering in julienne.
- Pureer de soep met een blender of staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Werk af met de appel.
De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter