Soep van pastinaak met appel

Je kunt ook wat hazelnoten en een klein beetje olijfolie gebruiken bij het garneren.

Ingrediënten

  • 250 gram pastinaak
  • 1 stuk appel, zure appel het liefste
  • 15 gram olijfolie
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 10 gram verse gember, geraspt
  • 75 ml witte wijn, of appelsap
  • 450 ml kookroom
    n.b. zout en peper
    n.b. appel, zure voor garnering

Bereiding

  • Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd eveneens in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 2 tot 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en fruit mee.
  • Meng de gember erdoor en blus af met de witte wijn.Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de kookroom toe en zet het vuur lager.
  • Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de pastinaak en appels zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de appel voor de garnering in julienne.
  • Pureer de soep met een blender of staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Werk af met de appel.

 

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter