Geroosterde bloemkool met nootmuskaat en komijn

Makkelijk gerecht voor bloemkool. Lekker met een zachte olijfolie, gebakken cherry tomaatjes en gebakken haloumi.

Ingrediënten

  • 1 stuk Bloemkool
  • 2 eetl. Hazelnoot olie
  • 1 stuk Nootmuskaat
  • 5 gr Komijnzaad
    N.b. Zout en peper

Werkwijze

  • Snijd de bloemkool tot kleine roosjes.
  • Breek de komijnzaadjes een beetje in een vijzel.
  • Vermeng in een grote mengkom de bloemkoolroosjes met de hazelnootolie en het komijnzaad.
  • Rasp de nootmuskaat noot een beetje af boven de bloemkool roosjes.
  • Rooster de bloemkool in een oven op 180°C, voor circa 30 minuten.
  • Bestrooi direct met zout en of peper en serveer direct.

De groenten van de boeren,
Gina en Peter.