Sajoer Groenten

Ook heerlijk om samen met een bouillon te eten met een gekookt ei. Heerlijk ook als soep met bouillon en noodles.

Ingrediënten:

  • 200 gram Boontjes
  • 1 Kleine Paksoi
  • 1 Kleine Venkel, fijn gesneden
  • 1 kleine Ui, gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel Tomaten puree
  • 150 ml. Kokosroom of melk
  • 1 eetl. Sambal brandal of badjak
  • 5 stuks Zwarte peper
  • 1 Stuk Ei
    n.b. peper en zout

Bereiding

  • Fruit de ui aan in de zonnebloemolie.
  • Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de sperziebonen, paksoi, venkel, kokosmelk en sambal toe en dek af.
  • Laat 15 minuten sudderen tot de bonen gaar zijn.
  • Kook het ei zacht.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg op het bord het ei toe op het gerecht.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter