Sajoer Groenten
Ook heerlijk om samen met een bouillon te eten met een gekookt ei. Heerlijk ook als soep met bouillon en noodles.
Ingrediënten:
- 200 gram Boontjes
- 1 Kleine Paksoi
- 1 Kleine Venkel, fijn gesneden
- 1 kleine Ui, gesnipperd
- 2 tenen Knoflook
- 1 theelepel Tomaten puree
- 150 ml. Kokosroom of melk
- 1 eetl. Sambal brandal of badjak
- 5 stuks Zwarte peper
- 1 Stuk Ei
n.b. peper en zout
Bereiding
- Fruit de ui aan in de zonnebloemolie.
- Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de sperziebonen, paksoi, venkel, kokosmelk en sambal toe en dek af.
- Laat 15 minuten sudderen tot de bonen gaar zijn.
- Kook het ei zacht.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg op het bord het ei toe op het gerecht.
De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter