Gratin van snijbiet

Een prachtige bereiding van snijbiet.

Ingrediënten:

  • 10 stuks snijbiet
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 stuk kardamon
  • 1 stuk steranijs
  • 10 stuks korianderzaad
  • 5 stuks zwarte peper
  • 15 stuks venkelzaad
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 100 ml room 35%
    n.b. Cayenne peper en zout

Bereiding

  • Was de snijbiet en verwijder de houterige stelen, de zachte stelen gewoon grof meesnijden met het blad.
  • Kook de witte wijnazijn, suiker en de specerijen tot de suiker is opgelost.
  • Laat 1 uur infuseren.
  • Zeef de specerijen uit de vloeistof.
  • Breng terug aan de kook en voeg de snijbiet toe.
  • Haal direct van het vuur en laat in de vloeistof afkoelen.
  • Pers de knoflook en roer deze samen met het ei door de kookroom.
  • Breng de room op smaak met cayennepeper en zout.
  • Haal de snijbiet uit het azijnkruidenmengsel en leg in een ovenschaal.
  • Giet hier de knoflookroom over en rasp de Gruyèrekaas over de snijbiet.
  • Bak de snijbiet in 30 minuten af op 180°C.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter