Gratin van snijbiet
Een prachtige bereiding van snijbiet.
Ingrediënten:
- 10 stuks snijbiet
- 100 ml wittewijnazijn
- 50 gram rietsuiker
- 1 stuk kardamon
- 1 stuk steranijs
- 10 stuks korianderzaad
- 5 stuks zwarte peper
- 15 stuks venkelzaad
- 1 teen knoflook
- 1 ei
- 100 ml room 35%
n.b. Cayenne peper en zout
Bereiding
- Was de snijbiet en verwijder de houterige stelen, de zachte stelen gewoon grof meesnijden met het blad.
- Kook de witte wijnazijn, suiker en de specerijen tot de suiker is opgelost.
- Laat 1 uur infuseren.
- Zeef de specerijen uit de vloeistof.
- Breng terug aan de kook en voeg de snijbiet toe.
- Haal direct van het vuur en laat in de vloeistof afkoelen.
- Pers de knoflook en roer deze samen met het ei door de kookroom.
- Breng de room op smaak met cayennepeper en zout.
- Haal de snijbiet uit het azijnkruidenmengsel en leg in een ovenschaal.
- Giet hier de knoflookroom over en rasp de Gruyèrekaas over de snijbiet.
- Bak de snijbiet in 30 minuten af op 180°C.
De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter