Ingemaakte groene asperges
Lekker als zoetzuur bijgerecht, of als onderdeel in een koud voorgerecht. Bijvoorbeeld met pastrami van kalfsvlees. Ook kan het prima in een voorgerecht met gerookte vis.
Ingrediënten
- 150 ml wittewijnazijn
- 100 ml appelciderazijn
- 1 teen knoflook
- 1 stuk sjalot, gesneden
- 1/2 tl. mosterdzaad
- 1/2 tl. venkelzaad
- 1/2 tl. korianderzaad
- 1/2 tl. witte peperkorrels
- 6 stuks groene asperges
Bereiding
- Verwarm de pot een halfuur in een oven van 140 °C om ze te steriliseren.
- Breng de twee soorten azijn aan de kook met de knoflook, sjalot en de specerijen.
- Eventueel schil je het onderste gedeelte van de groene asperge.
- Verwijder het houtachtige onderste gedeelte van de asperges en snij ze door de helft en zet ze rechtop in de pot. Het houtige gedeelte kun je voor een soepje of bouillon gebruiken.
- Giet de warme vloeistof op de asperges en sluit af met de deksels.
- Laat minimaal 1 week staan voor gebruik. Zet er wel een schoteltje onder want het kan gaan fermenteren en wat CO2 gaan produceren. Voorzichtig de pot openmaken.
De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter