Tartaar van chiogia biet

Er doen verschillende recepten van tartaar van biet de ronde. Naast sinaasappelsap kun je ook appelsap gebruiken. Je kunt eventueel een gepocheerd eitje als spiegeltje er bovenop plaatsen.

Ingrediënten:

  • 2 stuks Biet
  • 250 ml Sinaasappelsap
  • 1 eetl. Citroensap
  • 1 theel. Citroenzest
  • 1 stengel Lente-ui, fijne ringetjes
  • 3 takjes Platte peterselie
    n.b. Peper en zout
    n.b. Olijfolie koud geperst

Bereiding

  • Doe de bieten in een pan en voeg het sinaasappelsap en het citroensap toe.
  • Vul zo nodig aan met water dat de bietjes onderstaan.
  • Breng aan de kook en laat koken totdat de bieten zacht zijn.
  • Haal de bieten uit het kookvocht en laat iets afkoelen.
  • Laat het vocht inkoken tot een lak.
  • Wrijf de velletjes van de bietjes.
  • Plaats de bieten 4 uur in een oven op 50°C totdat ze licht zijn gedroogd en gerimpeld, oven open zetten op een kiertje.
  • Snijd de bieten in fijne blokjes.
  • Breng het geheel op smaak met de gereduceerde lak, de koudgeperste olijfolie en het zout en Garneer tot slot de gehakte peterselie en lente-ui.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter