Zoetzure spitskool
Makkelijk gerecht voor spitskool. Heerlijk bij gezouten en gerookt spek of casselerrib.
Ingrediënten:
- 1/2 Spitskool
- 750 ml Water
- 250 ml Azijn
- 500 gram Suiker
- 1 Vanille stokje
- 1 Steranijs
- Zout en peper
- 1 Koffie boon
Werkwijze:
- Snijd de spitskool julienne.
- Breng suiker met water en azijn aan de kook.
- Voeg de spitskool toe en laat het opnieuw tegen de kook aan komen, daarna laten afkoelen.
- Spitskool eruit halen en afspoelen.
- Leg de spitskool terug in het suikerazijnwater en breng opnieuw aan de kook nu met steranijs erbij.
- Voeg het vanillemerg toe en breng desgewenst verder op smaak met zout.
- Voor een extra dimensie raps een koffie boon over de spotkool heen.
De groenten van de boeren,
Gina en Peter.