Zoetzure spitskool

Makkelijk gerecht voor spitskool. Heerlijk bij gezouten en gerookt spek of casselerrib.

Ingrediënten:

  • 1/2 Spitskool
  • 750 ml Water
  • 250 ml Azijn
  • 500 gram Suiker
  • 1 Vanille stokje
  • 1 Steranijs
  • Zout en peper
  • 1 Koffie boon

Werkwijze:

  • Snijd de spitskool julienne.
  • Breng suiker met water en azijn aan de kook.
  • Voeg de spitskool toe en laat het opnieuw tegen de kook aan komen, daarna laten afkoelen.
  • Spitskool eruit halen en afspoelen.
  • Leg de spitskool terug in het suikerazijnwater en breng opnieuw aan de kook nu met steranijs erbij.
  • Voeg het vanillemerg toe en breng desgewenst verder op smaak met zout.
  • Voor een extra dimensie raps een koffie boon over de spotkool heen.


De groenten van de boeren,
Gina en Peter.