Op lage temperatuur gegaarde rabarber

Op lage temperatuur gegaarde rabarber blijft zijn bite behouden en is heerlijk bij varkensvlees en een saus van room en een mooie siroop van magnolia. Het is prima te combineren met varkensvlees of een dessert van hangop en frambozen.

Ingrediënten:

  • 1 stuk rabarber
  • 50 gram biologische rietsuiker
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml water
  • 2 stuks steranijs
  • 2 stuks kardamon

Bereiding

  • Schil de rabarber, bewaar de schillen.
  • Kook de suiker, witte wijn, water, steranijs, kardamon en rababerschillen samen op tot de suiker is opgelost.
  • Haal van het vuur af en laat de rabarberschillen 30 minuten trekken.
  • Zeef de rabarberschillen, kardamon en steranijs uit het vocht.  
  • Snijd de rabarber in stukken van 10 centimeter.
  • Leg in een ovenschaal en giet het vocht erop.
  • Gaar de rabarber 2 uur in een oven van 60°C.
  • Laat de rabarber in het pocheervocht afkoelen.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter