Mousse van sla
Mousse van sla met voor de luchtigheid deels mayonaise in plaats van room. De mousse kan gebruikt worden als onderdeel van een voorgerecht, bijvoorbeeld met paddenstoelen en een kruidensalade, of als onderdeel van een amuse, bijvoorbeeld met slapoeder, radijs en venkel.
Ingrediënten:
- 1 stuk Sla
- 50 gram Slagroom
- 1 blaadje Gelatine of 3 gram agar
- 100 mL Olijfolie
- 1 stuks Eidooier
- 1 theelepel Mosterd
- n.b. Zout en peper
Bereiding
- Was de sla.
- Kook gaar in gezouten water en draai met aanhangend vocht glad in de blender.
- Maak een mooie mayonaise van de mosterd, eidooier en olijfolie.
- Weeg 200 gram kropslapuree af, kook de room op en los de gelatine hierin op.
- Spatel dit mengsel onder de puree door en laat afkoelen tot handwarmte.
- Spatel nu de mayonaise er onder door.
- Breng op smaak.
De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter