Kruidnoten

Nu Sinterklaas weer in het land is heb ik een passend recept opgenomen dat prima is te maken met het tarwemeel van de boerderij. Heerlijke kruidnootjes voor verwennerij thuis. Je kunt ook eventueel chocolade smelten en deze over een deel van de kruidnoten laten lopen.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1½ el speculaaskruiden
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 2 – 3 el melk

Werkwijze

  • Voor het deeg doe je alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en je kneedt alles door elkaar.
  • Voeg zoveel melk toe als nodig is om er een mooi deeg van te maken.
  • Meestal zul je aan 2 eetlepels voldoende hebben.
  • Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en maak het plat, leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak van het kruidnotendeeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker.
  • Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  • Bak de kruidnoten 15-20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

De groenten van de boer,
Peter