Met oestersaus gestoofde spinazie

In de Chinese keuken vind je veel bereidingen van (water)spinazie en soortgelijke bladgroenten, zoals melden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van oestersaus wat een intense smaak geeft die perfect past bij spinazie. Lekker als onderdeel van een compositie met zalm.

Ingrediënten:

  • 500 gram Boomspinazie / melde
  • 2 eetl. Arachide olie
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 eetl. Gember
  • 2 stengels Lente uitjes
  • 3 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. Mirin of rijstwijn
  • 1 theel. Sesamolie

Bereiding

  • Verhit de arachideolie in een wok.
  • Fruit de knoflook, lente-ui en gember in de olie, maar laat niet te veel kleuren.
  • Voeg de blaadjes van de boomspinazie toe en laat al roerende gaar worden.
  • Breng op smaak met de oestersaus, sojasaus, rijstwijn en sesamolie.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter