Gevulde koolrabi

Een prachtige vegetarisch bereiding van koolrabi. Uiteraard kun je eindeloos variëren met de vulling. Je kunt ook met Japanse kruiden en miso de inhoud op smaak brengen voor een extra diepe beleving. Dan neem je 10 gram boter en 10 gram miso. Japanse kruiden 5 gram met sesam.

Ingrediënten:

  • 1 stuk koolrabi
  • 1 stuk sjalot gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 teen Knoflook
  • 20 gram grasboter
    n.b. zout en peper

Bereiding

  • Snijd het kapje van de koolrabi netjes af en hol uit met een Pommes Parisienneboor. Bewaar de inhoud en snijd deze fijn.
  • Blancheer de uitgeholde koolrabi en het kapje in kokend water met zout en koel terug op ijswater.
  • Stoof de sjalotten, knoflook en tijm met de boter.
  • Voeg de gesneden koolrabi toe en stoof deze tot het door en door gaar is.
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper.
  • Vul de koolrabi’s met het koolrabimengsel.
  • Verwarm de gevulde koolrabi’s 5 tot 7 minuten in een oven op 150°C.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter