Groene asperge risotto
Foto: Nol vd Berg

Groene asperge risotto

Een smeuïge en knalgroene risotto met de heerlijke smaak van groene asperges verrijkt met de smaak van mascarpone. Heerlijk met een salade van venkel, groene appel en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 3-4 Stuk Groene asperges
  • 50 gram Ui, gesnipperd
  • 20 gram Boter
  • 75 gram Risotto rijst
  • 75 ml Witte wijn
  • 150 ml Groente bouillon
  • 75 ml Groente bouillon
  • 1 Teen Knoflook
  • 50 ml Kookroom
  • 30 gram Spinazie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram mascarpone
  • 20 Gram Roomboter in blokjes
    n.b. Zout en peper

Bereiding

  • Maak de asperges schoon, snijd de aspergetoppen er netjes af en bewaar voor later.
  • Snijd van de rest van de stelen het harde deel er af en snijd vervolgens in dunne schijfjes.
  • Fruit ondertussen de ui aan in de boter tot deze glazig is.
  • Voeg dan de risottorijst toe en rooster deze tot glazig.
  • Blus af met de witte wijn, draai het vuur laag en laat de wijn verdampen.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Voeg vervolgens lepel voor lepel 150 milliliter warme groentebouillon toe en gaar tot al dente.
  • Zet ondertussen in een andere pan 75 milliliter groentebouillon op met de dun gesneden groene asperge en kook ze gaar.
  • Draai de gegaarde groene asperge inclusief groentebouillon samen met de spinazie en kookroom tot een gladde, dunne crème en druk door een fijne zeef.
  • Gebruik deze crème om de risotto mee af te werken en voeg tegelijkertijd de aspergetoppen toe.
  • Gaar even door, haal dan van het vuur en voeg de parmezaan en boter toe.
  • Dek de pan af met een deksel en laat zo een paar minuten staan.
  • Roer vervolgens de parmezaan, mascarpone en boter er doorheen totdat de boter volledig opgenomen is. De risotto moet echt vloeien op het bord.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

De vriendelijke groenten
van de boeren Gina en Peter