Spruitjes classic
Dit klassieke gerecht, met een kleine twist, is een heerlijk zoet en zout mengsel. Heerlijk met gepofte aardappel en asperges.
Ingrediënten
- 200 gram Spruitjes
- 75 gram Spek reepjes
- 25 gram Pijnboompitjes
- 25 gram Bloemen honing
- 1 eetl. Roomboter.
Nb. Zout
Nb. Nootmuskaat.
Werkwijze
- Maak de spruitjes schoon en blancheer ze voor 5 minuten. Koel terug dat ze mooi groen blijven en snij doormidden.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Bak de spekjes uit in de pan met een beetje roomboter.
- Bak de spruitjes mee en warm door.
- Als alles warm is druppel de honing over de spruitjes en garneer met pijnboompitjes.
- Serveer direct.
Kerstmenu
Speciaal op verzoek van de actieve leden uit de oogstgroepen ter inspiratie geplaatst!
- Yaconsoep
- Spruitjes, savooiekool met gepofte aardappel en asperges.
Eventueel met stukje zalm of seitanhammetje. - Stoofpeertjes met kaneelijs als dessert.
De kerstgroenten van de boer,
Gina en Peter