Spruitjes classic

Dit klassieke gerecht, met een kleine twist, is een heerlijk zoet en zout mengsel. Heerlijk met gepofte aardappel en asperges.

Ingrediënten

  • 200 gram Spruitjes
  • 75 gram Spek reepjes
  • 25 gram Pijnboompitjes
  • 25 gram Bloemen honing
  • 1 eetl. Roomboter.
    Nb. Zout
    Nb. Nootmuskaat.

Werkwijze

  • Maak de spruitjes schoon en blancheer ze voor 5 minuten. Koel terug dat ze mooi groen blijven en snij doormidden.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Bak de spekjes uit in de pan met een beetje roomboter.
  • Bak de spruitjes mee en warm door.
  • Als alles warm is druppel de honing over de spruitjes en garneer met pijnboompitjes.
  • Serveer direct.

Kerstmenu

Speciaal op verzoek van de actieve leden uit de oogstgroepen ter inspiratie geplaatst!

  • Yaconsoep
  • Spruitjes, savooiekool met gepofte aardappel en asperges.
    Eventueel met stukje zalm of seitanhammetje.
  • Stoofpeertjes met kaneelijs als dessert.

De kerstgroenten van de boer,
Gina en Peter