Soep van palmkool

Een uitgebreider gerecht met palmkool. Heerlijk met geroosterd brood.

Ingrediënten:

  • 15 stuk palmkool
  • 200 gram witte bonen in tomatensaus (blikje)
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 gele wortelen, fijn gesneden
  • 1 eetlepel groenten-bouillonpoeder 
  • 50 gram geroosterde pijnboompitjes of hazelnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 takje bronskleurige venkel, mooie topjes
  • 1 snufje vers raspte nootmuskaat
  • 1 stuk steranijs
  • 15 ml olijfolie n.b.
  •  Zout en peper

Werkwijze

  • Rits de nerf van de palmkool, en snij het blad fijn. 
  • Zet een grote soeppan op het vuur, rooster de pitten of noten.
  • Haal de pitten eruit en bewaar voor garnering.
  • Fruit de uitjes in de olijfolie glazig, voeg dan de palmkool toe.
  • Voeg 1 later water toe en breng met bouillonpoeder aan de kook.
  • Na 10 minuutjes zacht koken voeg de wortel, steranijs en bonenkruid toe.
  • Voeg na 5 minuten de witte bonen in tomatensaus toe en warm door.
  • Na 10 minuten op smaak maken met zout en peper en serveren en garneren met pijnboompitjes, venkeltopjes en nootmuskaat.

 

De groenten van de boeren, Gina en Peter.