Soep van palmkool
Een uitgebreider gerecht met palmkool. Heerlijk met geroosterd brood.
Ingrediënten:
- 15 stuk palmkool
- 200 gram witte bonen in tomatensaus (blikje)
- 1 ui, fijn gesneden
- 3 gele wortelen, fijn gesneden
- 1 eetlepel groenten-bouillonpoeder
- 50 gram geroosterde pijnboompitjes of hazelnoten
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje bonenkruid
- 1 takje bronskleurige venkel, mooie topjes
- 1 snufje vers raspte nootmuskaat
- 1 stuk steranijs
- 15 ml olijfolie n.b.
- Zout en peper
Werkwijze
- Rits de nerf van de palmkool, en snij het blad fijn.
- Zet een grote soeppan op het vuur, rooster de pitten of noten.
- Haal de pitten eruit en bewaar voor garnering.
- Fruit de uitjes in de olijfolie glazig, voeg dan de palmkool toe.
- Voeg 1 later water toe en breng met bouillonpoeder aan de kook.
- Na 10 minuutjes zacht koken voeg de wortel, steranijs en bonenkruid toe.
- Voeg na 5 minuten de witte bonen in tomatensaus toe en warm door.
- Na 10 minuten op smaak maken met zout en peper en serveren en garneren met pijnboompitjes, venkeltopjes en nootmuskaat.
De groenten van de boeren, Gina en Peter.