Venkel
Het is een naar anijs smakende plant waarvan de draadvormige vertakkingen van de bladeren als kruid en de zaden als specerij gebruikt worden. Knolvenkel is een aparte cultivargroep van venkel met verdikte bladscheden die tezamen een bovengrondse bol-achtige structuur vormen, de venkelknol, die als groente wordt gebruikt. Bij bladvenkel ontbreekt de knol. De venkelplant kan tot boven manshoogte groeien.
Bron:Wikipedia
Sajoer Groenten
Heerlijk ook als soep met bouillon en noodles.
Boer Peter
Voorgerecht
Rauw geschaafde venkel met sesamolie
Venkel kan prima rauw gegeten worden door het in flinterdunne linten de snijden.
Boer Peter
Bijgerecht
Bloemkool-Venkel gratin
Ik deed er nog gehakt en wat zoete aardappelpuree overheen
Geralda
Hoofdgerecht
GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI
Dit heb ik gemaakt van allerlei groenten van onze boerderij: ui, paprika, venkel, tomaat, tuinbonen. Lekker (met gewokte garnalen)!
Miriam
Hoofdgerecht
Arabische Venkel-Courgette soep
Heerlijke soep van verse oogst
Brigitte
Lunch
Gekarameliseerde venkelknollen met zachte geitenkaas dille en citroenrasp
Superlekker en viel ook bij mijn vriendinnen erg in de smaak!
Miriam
Bijgerecht