Snijbiet
Snijbiet is een bladgroente, waarvan de bladeren en stengels worden gegeten. Vaak zijn de stengels (ook wel ribben genoemd) rood, maar er zijn ook varianten met witte, gele, oranje, groene, roze en paarse stengels. Dat noemen we ook wel regenboogsnijbiet. Qua smaak zijn deze kleurvarianten allemaal vrijwel gelijk: het blad smaakt nog het meeste naar spinazie, wellicht iets zachter, en de stengel naar rode biet, aards. Er zijn overigens diverse alternatieve benamingen voor snijbiet. De meest gebruikelijke zijn: warmoes, snijmoes of bladmoes. Snijbiet is een zeer bederfelijke groente, die meestal enkel vers wordt aangeboden.
Snijbiet
Omelet au Pierre
Gratin van snijbiet
Empanadas met snijbiet-ricottavulling
Kleine gevulde pasteitjes. Heerlijk om de snijbiet in te verwerken.
Snijbiet met aardappels
Een Kroatisch recept. Volgens Cokky: gemakkelijk en ook nog eens heerlijk
Snijbiet met pruimen en hazelnoten
Commentaar van Brigitte: Heeeeerlijk!!!!
Pindacurry met snijbiet
Roos deed er ook de stelen van de snijbiet in, klein gesneden. Dat gaf een frisse smaak! Lekker met een salade er naast.
Je favoriete spinazierecept maken met snijbiet
Omdat het blad van snijbiet veel lijkt op spinazie kun je het prima vervangen voor elkaar. De steel van snijbiet lijkt op bleekselderij dus kan mooi in een smoothie.
Groenteschotel met snijbiet en spinazie
Nog een recept van Ottolenghi. Erg smaakvol
Regenboogsnijbiet met tomaat
Een heerlijk recept van Ottolenghi. Gemakkelijk en snel te maken. Lekker met een stukje varkensvlees van HBG.
Omelet met snijbiet
Ottolenghi houdt van Snijbiet, dat is duidelijk en populair bij onze herenboeren.
Lekkere recepten met snijbiet
Ik heb vandaag de pasta (recept 1) gemaakt met 200gr bio spekjes en wat kleine aanpassingen zoals een paar teentjes knoflook en een rode ui toegevoegd. En 100 gr ah roomkaas naturel ipv room. Was erg lekker
Snijbiettaart met geitenkaas en noten
Snijbiet past heel goed in een hartige taart. En met geitenkaas en noten, simpel maar erg lekker