Snijbiet

Snijbiet is een bladgroente, waarvan de bladeren en stengels worden gegeten. Vaak zijn de stengels (ook wel ribben genoemd) rood, maar er zijn ook varianten met witte, gele, oranje, groene, roze en paarse stengels. Dat noemen we ook wel regenboogsnijbiet. Qua smaak zijn deze kleurvarianten allemaal vrijwel gelijk: het blad smaakt nog het meeste naar spinazie, wellicht iets zachter, en de stengel naar rode biet, aards. Er zijn overigens diverse alternatieve benamingen voor snijbiet. De meest gebruikelijke zijn: warmoes, snijmoes of bladmoes. Snijbiet is een zeer bederfelijke groente, die meestal enkel vers wordt aangeboden. 

Snijbiet

Omelet au Pierre

Omelet au Pierre

Heerlijk met gebakken aardappeltjes.
Boer Peter
Bijgerecht
 10-20 m.
Gratin van snijbiet

Gratin van snijbiet

Een prachtige bereiding van snijbiet.
Boer Peter
Bijgerecht
 > 2 uur

Empanadas met snijbiet-ricottavulling

Kleine gevulde pasteitjes. Heerlijk om de snijbiet in te verwerken.

Geralda
Tussengerecht
 30-60 m.

Snijbiet met aardappels

Een Kroatisch recept. Volgens Cokky: gemakkelijk en ook nog eens heerlijk

Cokky
Hoofdgerecht
 20-30 m.

Snijbiet met pruimen en hazelnoten

Commentaar van Brigitte: Heeeeerlijk!!!!

Brigitte
Hoofdgerecht
 10-20 m.

Pindacurry met snijbiet

Roos deed er ook de stelen van de snijbiet in, klein gesneden. Dat gaf een frisse smaak! Lekker met een salade er naast. 

Roos
Hoofdgerecht
 30-60 m.

Je favoriete spinazierecept maken met snijbiet

Omdat het blad van snijbiet veel lijkt op spinazie kun je het prima vervangen voor elkaar. De steel van snijbiet lijkt op bleekselderij dus kan mooi in een smoothie. 

Roos
 0-10 m.

Groenteschotel met snijbiet en spinazie

Nog een recept van Ottolenghi. Erg smaakvol

Miriam
Hoofdgerecht
 20-30 m.

Regenboogsnijbiet met tomaat

Een heerlijk recept van Ottolenghi. Gemakkelijk en snel te maken. Lekker met een stukje varkensvlees van HBG.

Geralda
Hoofdgerecht
 10-20 m.

Omelet met snijbiet

Ottolenghi houdt van Snijbiet, dat is duidelijk en populair bij onze herenboeren.

Marga
Bijgerecht
 20-30 m.

Lekkere recepten met snijbiet

Ik heb vandaag de pasta (recept 1) gemaakt met 200gr bio spekjes en wat kleine aanpassingen zoals een paar teentjes knoflook en een rode ui toegevoegd. En 100 gr ah roomkaas naturel ipv room. Was erg lekker

Esther
Hoofdgerecht
 20-30 m.

Snijbiettaart met geitenkaas en noten

Snijbiet past heel goed in een hartige taart. En met geitenkaas en noten, simpel maar erg lekker

Geralda
Hoofdgerecht
 30-60 m.