Palmkool
Palmkool is een tweejarig, winterhard, eeuwenoud bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en een typische wintergroente is. Hij wordt palmkool genoemd omdat de smalle kroezende bladeren als bij een palmboompje van de stengel afgroeien. Deze gelijkenis wordt nog sterker als het blad van onder naar boven geoogst wordt. De plant kan tot drie meter hoog worden. De zaaitijd is vanaf maart en van de herfst tot in februari kan geoogst worden.
Het gewas is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied en wordt vooral in Italië veel gegeten, onder meer als ingrediënt van de minestrone en ribollita. De Italiaanse naam is Cavolo nero (zwarte kool), vanwege het zeer donker gekleurde blad. De donkergroene tot zwartgroene, gebobbelde bladeren zijn 60 tot 80 cm lang en 8 tot 10 cm breed.
Bron: wikipedia
Gestoomde palmkool
Soep van palmkool
Lasagne met palmkool, gegrilde courgette en ricotta
Heel lekker recept, de boerenkool in het recept is dus vervangen door de palmkool
Farfalle met palmkool en nieuwe extra vierge olijfolie
Heerlijk gerecht, dat schittert door zijn eenvoud.
Curry met linzen en palmkool
Een veganistische curry met linzen en palmkool! Met een foto van Miriam zelf :-)
Thaise curry met geroerbakte palmkool
Palmkool op zijn aziatisch! Uiteraard met een zelfgemaakte foto van Miriam
Maaltijdsalade met palmkool uit het Midden-Oosten
Roos verving de boerenkool voor palmkool, de bulgur voor couscous omdat het zo uitkwam en voegde een dressing toe gemaakt van hummus en water. En dat laatste smaakt er heerlijk bij.
Pasta met Toscaanse palmkool en opgebakken spekjes
Ellen heeft voor het eerst in haar leven Palmkool gegeten met dit recept en ze vond het heerlijk.
Cavolo nero chips
Pianne maakte deze chips met kerriekruiden, dus varieer naar smaakt. Ze serveerde ze ook bij haar lunch als bedje voor de zalm en tomaat.