Bieten
Bieten typeren zich door de aardse smaak. Een zeer gezonde knolgroente die kleur geeft aan elk gerecht. Er zijn verschillende soorten. Op de herenboerderij hebben wij geen suikerbiet maar wel de - iets mildere maar ook zoete - snijbiet en rode biet. Van deze laatste heb je de varianten zomerbiet (of bosbiet) en winterbiet. Het verschil zit hem niet zo zeer in de smaak maar, zoals de namen doen vermoeden aan de oogsttijd. Ook zijn winterbieten vaak een stuk groter dus hebben zij ook langer nodig om gaar te worden.
Benieuwd waarom bieten zo gezond zijn? Of wil je meer weten over de verschillende bereidingswijzen, zo ook van het loof? Zie dan hier meer informatie.
Recepten met biet
Tartaar van chiogia biet
Rode biet en port creme
Plaattaart
Met biet, peer en geitenkaas. Klassieke combinatie, eigentijds recept. En een smaakvol hapje op het vrijwilligersfeest 2021!
Romige bietensoep
Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood
Rösti's van rode biet
Met gebakken feta en avocadosalsa
Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache
Door de bieten krijgt de spaghetti niet alleen extra smaak, maar ook een mooi kleurtje.
Bietenfudge
Zó lekker! Ik houd me aan de verhouding: 200 gram puur, 200 gram biet, 2 el siroop.
Rode Bietenburgers
Hmmmm.... lekkere bietenburgers en friet van van de herenboeren bieten en aardappelen.
Biet bourguignon
Weer eens wat anders, dan het Franse origineel.....
Carpaccio van rauwe rode biet
Snel en zo lekker en eenvoudig, carpaccio van rauwe rode biet.
Rode bieten inmaken Zoet Zuur
Bij gebrek aan bieten-eters thuis, een heel goed alternatief gevonden voor in sla/salade. Nu smult iedereen en 't is simpel te maken. Nol heeft maar de helft van de suiker toegevoegd.
Salade van chioggiabiet, koolrabi, radijs, appel en rozijn
Alles in luciferhoutjes afmeting gesneden, (pak een mandoline) met dressing van mayo, mosterd, yoghurt en honing. Yummie!
Bietenwraps
Miriam was wat royaler met de boerenkool: zie haar zelfgemaakte versie op de foto.