Orgaanvlees en vlees met bot
De term ‘orgaanvlees’ suggereert dat het gaat om vlees van de organen van een dier, zoals lever, hart en nieren. Maar tot orgaanvlees worden ook gerekend alle vleessoorten die worden aangetroffen binnen het karkas van een dier. En zelfs dan zijn we nog niet volledig, want ook zaken die resteren na de slacht behoren ertoe. Zoals de kop (inclusief hersenen, tong, snuit, oren en wangen), poten en staart.
Organen zijn eigenlijk ook vergeten vlees. Terwijl het hartstikke gezond is! Organen bevatten belangrijke eiwitten, mineralen en vitaminen in veel hogere concentratie dan gewoon vlees. We zijn alleen niet meer gewend om het te eten of klaar te maken
Omelet au Pierre
Niertjesragout met champignons
Ragout van niertjes van het herenboeren varken! Echt lekker.
Erg lekker op je boterham
Ossenstaartsoep
De meeste tijd gaat zitten in het trekken van de bouillon, maar dan heb je ook een zeer krachtige en lekkere smaak.
Hoe bak je lever?
Simpel recept, lekker met bietjes en aardappel en laten we daar nu genoeg van hebben.
Lever in saus
Gebakken lever in een heerlijke saus. Rijk van smaak, maar smeltend licht en gezond.
De lekkerste longhaas ooit
Een vergeten stuk vlees, maar lijkt op biefstuk. Mijn favoriete stukje vlees.
Bottenbouillon
Voedzaam en supergezond. Maak gelijk veel, want je kan het overal voor gebruiken.
Bruine bonensoep met varkenschenkel
Ipv rundvlees, gebruik je schenkel/ hiel en rib van onze eigen varkens, samen met een savooiekool van het land en je hebt een heerlijke winterse soep