vergroot foto

De weekoogst ophalen

Groenten

Belangrijk doel van onze Herenboerderij is natuurlijk dat we lekker verse onbespoten lokale groenten van het seizoen kunnen eten. We halen ongeveer 46 weken per jaar verse oogst van het land. Een greep uit de groenten van de volle grond: uien, aardappelen, rode biet, verschillende soorten sla, wortelen, prei, bloemkool, courgette, pastinaak, bosui, pompoen, paksoi, boerenkool, allerlei andere kolen, venkel, koolraap, bonen. Daarnaast hebben we uit de kas o.a. nog postelein, tomaten, paprika, pepers, komkommer en aubergine.

Vlees opbrengst

Naast de groenteteelt houden we op de boerderij ook dieren, die eieren en vlees leveren voor de leden die dat wensen. We maken onderscheid tussen vegetarische en volledige 'monden'. Een Herenboer is een matige vleeseter: jaarlijks wordt er per mond 6 kg varkensvlees en 2 tot 3 kg rundvlees uitgegeven. De dieren worden geslacht, verwerkt en diepgevroren aangeboden door een biologische slager. Daarnaast leveren de kippen ons per week zo'n 3 eieren per mond.

Herenburen

De oogst wordt wekelijks vers geoogst en op de boerderij opgehaald door de leden. Dat kan op 2 momenten: woensdagmiddag of zaterdagochtend. Uit oogpunt van duurzaamheid willen we voorkomen dat wekelijks vele auto's de afstand naar de boerderij af gaan leggen. Daartoe zijn de leden die dat willen, ingedeeld naar postcode in groepjes: dat zijn je 'Herenburen'. Onderling spreken we af om bij toerbeurt de oogst op te gaan halen voor elkaar. 

Kijk rustig verder op onze boerderij

Klik op 1 van de kavels in onderstaande foto

Klik hiernaastboven op een kavel

 

Graag (ook) een 'echte' rondleiding?

Uiteraard ben je ook van harte welkom bij één van onze 'echte' rondleidingen op onze boerderij, zeker als je serieus overweegt om lid te worden. Op 3 augustus a.s. is om 11:00 uur onze eerstkomende Rondleiding Herenboeren Goedentijd.

Meld je aan voor de 'echte' rondleiding op 3 augustus