Stal, stalling en koeling

Eén van de voordelen bij aanvang van onze boerderij op de locatie Goedentijd 59, was de aanwezigheid van een stal/schuur, met 85 zonnepanelen op het dak. Deze schuur is voorheen in gebruik geweest als ligboxenstal voor koeien, maar is in 2020 aangepast aan de eisen en wensen van onze Herenboerderij. Een bouwcommissie bestaande uit professionals en vrijwilligers is hier druk mee geweest.

Een deel van de ligboxen is afgebroken om ruimte te maken voor opslag van materialen en machines. Een aantal ligboxen is gebleven, om zodoende zwakkere dieren binnen te kunnen verzorgen en ook de koeien tijdens strenge vorst binnen te kunnen halen. Er is een mooie betonvloer gestort, die de schuur een stuk praktischer in het gebruik maakt.

Koelhuis

Al snel na de start ontstond het idee dat er een koelcel moest komen, om de groenten langer vers te kunnen houden, en in de nabije toekomst ook het fruit. Er is een koelhuis gerealiseerd met een groot voorportaal en 2 grote koelcellen, dus we zijn klaar voor de toekomst.

Boerenzwaluwen

Al decennia lang is de boerderij aan Goedentijd 59 de zomer-thuisbasis van diverse koppels boerenzwaluwen. Ze komen aan in april en maken dan hun welbekende moddernesten in de diverse schuren op de boerderij. Zelfs in de kantine hebben de zwaluwen een nest gemaakt. Ze vliegen in grote vaart naar binnen en buiten en laten zich niet afschrikken door pratende en koffiedrinkende Herenboeren.

Poezen en kittens

Een boerderij is natuurlijk niet compleet zonder een kat. Wij hebben er 5. De katten houden de boerderij vrij van muizen en ratten. Mickey Muis is de beste moederpoes: zij heeft elk jaar een nestje kittens (soms zelfs 2 keer). De katten en kittens zijn erg in trek bij de kinderen die met hun ouders op de boerderij komen. Er wordt wat geaaid en geknuffeld met de poezen!

Kijk rustig verder op onze boerderij

Klik op 1 van de kavels in onderstaande foto

Klik hiernaastboven op een kavel