vergroot foto

Op onze boerderij zijn we trots op onze runderen van het Schotse hooglandras Belted Galloway. Ze zijn dikbehaard, stevig en gedrongen. Ze zien er prachtig uit. Het is een van de oudste Britse vleesrassen, hoornloos, zwart met een witte band over hun lijf. 

De Belted Galloway staat te boek als niet-agressief en zelfredzaam. Dat betekent dat ze als natuurras ook in staat zijn om hun kalveren zelf ter wereld te brengen. We hebben op de boerderij onze super-stier Hubertus, die jaarlijks zorgt voor nageslacht: elk jaar worden er zo'n 3 kalveren geboren, wat telkens weer een feest is. Uiteraard mogen de kalveren lekker bij hun moeder blijven. Om inteelt te voorkomen, wordt er ook kunstmatig geïnsemineerd met zaad van andere stieren.

De kudde op onze boerderij bestaat uit zo'n 18 dieren. Elk jaar worden er ongeveer 2 geslacht voor de vleesuitgifte aan de leden.  Daarbij wordt rekening gehouden met het in stand houden van de kudde en de leeftijd van de dieren.

De runderen kunnen het hele jaar door in de wei grazen. Ze krijgen ook geregeld resten van de groenten, en oud brood van de bakker in het dorp. Er wordt liefdevol voor de beesten gezorgd dus ze hebben een heerlijk leven bij ons.

Kijk rustig verder op onze boerderij

Klik op 1 van de kavels in onderstaande foto

Klik hiernaastboven op een kavel