vergroot foto

In januari 2022 zijn we begonnen met het aanleggen van een kruidentuin. Dit was een  spontaan idee met gratis materialen uit de buurt. Doel was om de kruidenplanten middels een wilgenhaag te beschermen tegen de koude Noordoosten wind en kleine vogeltjes beschutting geven tegen de roofvogels. Je zou het inmiddels een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen.
We hebben de kruiden ingedeeld in 3 categorieën: kookkruiden, theekruiden en eetbare bloemen. Uit oogpunt van duurzaamheid hebben we zoveel mogelijk vaste planten gekozen, aangevuld met eenjarige planten die zich al dan niet uitzaaien. 

Zomer 2022 hadden we al voldoende kruiden voor de uitgifte aan onze leden. En het is echt veel: tijm, salie, komkommerkruid, citroenmelisse, hysop, citroenverbena, Oost-Indische kers, kaasjeskruid, driekleurig viooltje, kervel, koriander, korenbloem, Thaise en gewone basilicum, toorts, rozemarijn, bonenkruid, marjolein en heel veel kamille.

De kruidentuin is een heerlijk rustig plekje midden op onze drukke boerderij. In de zomer lijkt de tijd er stil te staan. Een rondje door de tuin lopen, bij elke stap iets anders ruiken, is zeker de moeite waard. 

Kijk rustig verder op onze boerderij

Klik op 1 van de kavels in onderstaande foto

Klik hiernaastboven op een kavel