Worteltaart met zoete topping

Recept:
Tijd: 20 min+ 40 min. in de oven
Benodigdheden:
200 gram geschrapte worteltjes (ik heb meer gebruikt)
200 gram gesmolten boter
100 g rietsuiker (ik heb 100 gr oerzoet gebruikt)
2 eieren
200 gram meel + 2 tl Bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 tl gember bij
1 el speculaaskruiden
(ook lekker om rozijnen en walnoten toe te voegen)


Voor de topping:
100 gram verse roomkaas(monchou)
50 gram zachte roomboter
Honing en steviadruppels
Wat citroensap
(ik maakte het in de siliconen tulband, daardoor is ie eerder klaar, rond 30 minuten)
Bereidingswijze:
Begin het met voorverwarmen van je oven op 180 graden.
Pak nu een grote kom waarin je de worteltjes fijn raspt. Als je klaar bent met het raspen doe je de suiker en de eieren erbij. Goed kloppen. Daarna voeg je ook het meel met bakpoeder, de gesmolten boter, de specerijen en het snufje zout eraan toe. voeg de walnoten en rozijnen toe. Roer dit alles nogmaals door elkaar en je beslag is klaar.
Vet nu met boter een taartvorm in en giet het beslag erin. De worteltaart kan nu voor ongeveer 40 minuten in de oven. Tip: om erachter te komen of de taart klaar is, prik je met een sateprikker in de taart. Als deze er droog uitkomt is de taart klaar.
Als de worteltaart in de oven staat kan je ondertussen de frosting maken. Meng de roomkaas, de roomboter, honing en stevia door elkaar. Op smaak brengen met citroen. En klaar is je topping! Als de worteltaart klaar is, kan je deze het beste eerst even laten afkoelen voordat je de frosting eroverheen smeert. Het resultaat is een heerlijke zoete kruidige taart/cake met veel minder suiker dan het originele recept..
Hier het originele recept