Turks brood met een Brabantse twist

Relatief kleine moeite en het resultaat viel in de smaak. Met Herenboerenpompoen geroosterd, Herenboereneitje erin.

De ingrediënten komen voorbij in het filmpje en staan onder het filmpje. 

Benodigde materialen
Voor het deeg:
1 eetlepel kristalsuiker (20 gram)
1 eetlepel gedroogde gist (10 gram) of 30 gram verse gist
1,5 kop warme melk (300 ml)
1 ei
50 gram gesmolten boter
1 theelepel zout (8 gram
5 kopjes bloem (600 gram) (waarvan 200 gram volkoren)

Voor de vulling (aangepast voor pompoenbrood)
200 - 250 gram pompoenpuree (ovengeroosterd, dus niet te vochtig)
2 eetlepels olie (20 ml)
1 theelepel gemalen rode peper, zwarte peper, tijm en zout
50 gram geraspte cheddarkaas

Voor het bovenstaande:
1 eidooier
Rode sesam, witte sesam en zwart zaad
1 snufje peterselie

Voor wat ik veranderde aan de ingrediënten:

Benieuwd naar jouw bevindingen, smakelijk!

(Gedeeld door Anke)

Andere vulling:

250 gram pompoenpuree met pompoenkruiden, gestoofde ui, en oude (geiten)kaas