Koreaanse Groentepannenkoek Yachaejeon

Recept aangepast met wat er in huis was.
Savoiekool, ui, en wortel fijngesneden.
Beetje verse fijngesneden gember en knoflook erbij.
Dan voldoende bloem er op strooien en mengen zodat de groentestukjes bedekt zijn.
Zout naar smaak.
Meng (een ei en dan) voldoende koud water erdoor dat het geheel net plakkerig is.
Een ruime hoeveelheid olie in de pan, eerst heet aanbakken, dan op middelheet laten garen. Eventueel bestrooien met sesamzaadjes. Na een minuut of vijf omdraaien en opnieuw aanbakken en garen.
Maak ondertussen een dipsaus van enkele eetlepels Japanse soyasaus met een kwart hoeveelheid (Japanse) azijn, aangevuld met sesamzaadjes en/of sesamolie.
In stukken snijden en dippen of de dipsaus er overheen sprenkelen.
Linkje naar uitgebreide recept in Nederlands en Engels