Pompoen
Pompoenen zijn zeer oude cultuurgewassen en vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. (bron:Wikipedia)
Pompoen is zo veelzijdig! Soep, Cake, Curry, Taart, Geroosterd, Stoven, Sauzen, je kan het zo gek niet bedenken, het kan met pompoen
Recepten met pompoen

Gratin van Pompoen en Aardappel
Ik heb het recept van deze gratin gebruikt, maar nog twee forse knoflooktenen toegevoegd, wij eten er slavinken bij.

Pompoenworstenbroodjes
Pompoenworstenbroodjes zijn écht altijd lekker: voor ontbijt, lunch, diner maar natuurlijk vooral als tussendoortje.

Thaise pompoencurry
Verrassende combinatie van smaken en structuren! Een heerlijke curry.

Turks brood met een Brabantse twist.
Relatief kleine moeite en het resultaat viel in de smaak. Met geroosterd Herenboerenpompoen en HB-ei.

Pompoen-Cheesecake
De overheerlijke, alom geprezen en vaak uitgedeelde pompoenbrood gevuld met cheesecake. Tip: gebruik wat meer pompoen en wat minder suiker.

Vegetarische roti
Geen kip maar pompoen en aubergine in de schijnwerpers. Uiteraard met kouseband en ei.

Pompoen uit de oven
Pompoen in de oven, met kleine aardappeltjes, spekjes, pijnboompitjes, knoflook en tijm.. Zo lekker

Gevulde pompoem
Miriam genoot hier van toen ze bij haar zoon ging eten. Kan ook prima met onze oranje pompoenen!