Er zijn vele soorten maïs. Zo heb je bijvoorbeeld pofmaïs waarmee je popcorn kunt maken, snijmaïs die vooral wordt verwerkt als veevoer, en siermaïs die je in de tuin kunt zetten. De lekker zoete suikermaïssoort is het meest geschikt voor menselijke consumptie, en is overal rond de wereld de meeste gewilde soort. In Nederland is het dan ook zo dat altijd wanneer we het hebben over “maïs eten”, het over suikermaïs gaat.
bron: www.groentegroente.nl
Mais

Maissalade met venkel en mango
Zojuist dit recept gemaakt met de oogst van deze week. Verrassend lekker!
Kristel
Hoofdgerecht

Mexicaanse maissoep
Ik heb deze gemaakt. Ook superlekker! Heb aardappel in blokjes meegekookt voor extra romigheid. Foto: Miriam's soepkunst.
Miriam
Lunch

Pittige kip met Mexicaanse rijst
Bij gebrek aan roerbakrijst gewoon rijst gekookt en die gebruikt.
Nol
Hoofdgerecht