Boerenkool
Van boerenkool wordt vaak gezegd dat de smaak pas echt goed is als er op het veld "een nacht vorst overheen is gegaan", omdat de koude ervoor zorgt dat de plant extra suikers aanmaakt. De oogst begint dan ook vaak pas na de eerste nachtvorst. De kool kan indien gewenst de hele winter op het veld blijven staan.
(Bron: Wikipedia)
Recepten met boerenkool
Pasta met spek, boerenkool en oude kaas
Pasta met boerenkool. Makkelijke en snelle hap! Met katenspek en oude kaas er bovenop.
Boerenkoollasagne
Lekker. Winters. Warm. Italiaanse twist.
Mediterrane boerenkool
Bijzonder lekker recept volgens herenboeren Joost & Marga. Zij maakten deze stamppot zonder de merguezworstjes!
Winterse boerenkoolpasta
Met pittige chorizo en Griekse kalamata olijven
Boerenkoolsoep
Lekker om van de boerenkool te maken, die een beetje vorstschade heeft
Spruitjessalade met boerenkool en hazelnoten
Heerlijke salade! Ook te vinden in Ottolenghi Test Kitchen (pagina 98). Voeg de ansjovis en parmezaan naar smaak toe, het kan hiermee snel te zout worden.
Boerenkoolstamp 2.0
Vegetarisch, maar heerlijk pittig door de sambal goreng tempeh