Aardappelen
De aardappel is een cultuurgewas, dat behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak. De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais.
(Bron:Wikipedia)
Recepten met aardappelen
Hasselback Aardappels
Dungesneden krokante aardappeltjes in waaiervorm met kaas en boter uit de oven of bbq.
Quiche met gerookte makreel en dragon
Deze taart met aardappelen, dragon en eieren van de boerderij, en deeg gemaakt van HB volkorenmeel ????
Gepofte aardappels met spinazie en gorgonzola
Van groenteheld Ottolenghi en superlekker volgens Miriam!
Tip voor heerlijke gebakken aardappels
Bak de aardappels in het vetspek van onze eigen varkens. Snij een reep van het blok vetspek, in kleine stukjes uitbakken en de piepers erbij. Echt een smaaksensatie.
Bewaartips
- droog
- donker
- goed geventileerd
Een kelder is een goede plek om aardappelen te bewaren. Houd er rekening mee dat de beste temperatuur om aardappelen op te slaan 4-10 graden is.
Leg een paar appels tussen je aardappels, dit zorgt er voor dat ze minder snel uitschieten. Zie je uitschieters, haal er af, dan verschrompelt de aardappel minder snel.