Gepubliceerd:  25 mei 2024 Naar het nieuwsoverzicht

Veel enthousiaste bezoekers op Open Dag

Ruim 150 mensen met evenveel paraplu's namen de moeite om Herenboeren Goedentijd te bezoeken tijdens de Open Dag op 25 mei j.l. Ook flink wat kinderen in regenpakjes, die de plassen water toch wel het leukste vonden. Opvallend waren de vele families, meerdere generaties samen, die waren gekomen. En ook mensen uit de buurt, die de gelegenheid te baat namen om nu de boerderij eens van dichtbij te bekijken, en vakantievierders die op de camping stonden. Allemaal deelden ze de nieuwsgierigheid naar het concept van de Herenboeren.

Daarnaast was het ook een ‘normale’ zaterdag op de boerderij: met vrijwilligers op het land voor de oogst, bij de bomen, de onderhoudsploeg, de schoffelaars, de vrijwilligers van de distributie, dierenverzorgers, de leden die hun (twee)wekelijkse oogst op kwamen halen en last but not least de vrijwilligers die meehielpen om de Open Dag mogelijk te maken: allemaal samen een drukke, gezellige boel.

De meeste bezoekers hadden, door inschrijving van tevoren, keuze uit één van de zes rondleidingen gemaakt. Vier algemene rondleidingen en twee speciaal over de dieren met daarbij verzorgmomenten. Gelukkig konden alle rondleidingen doorgaan, ondanks dat het op momenten werkelijk plensde van de regen. Deels vonden de rondleidingen binnen in de schuur plaats, terwijl het buiten regende.

Daar werd intussen ook koffie-, thee en limonade geschonken en voor liefhebbers een kop spinaziesoep geserveerd. Net vers klaargemaakt in de boerderijkeuken, viel die bijzonder goed in de smaak!

Vroeg in de middag werd het gelukkig droger en kon iedereen toch nog een rondje maken bij de akkers en de dieren. Later kwam de zon zelfs tevoorschijn, en vermoedelijk daardoor gelokt, tot aan het einde nog nieuwe bezoekers. Tot slot was er voor alle bezoekers van de Open Dag de keuze om wat vers geoogste groenten mee naar huis te nemen. Al met al een vruchtbare dag, met ook nog enkele bezoekers die zich direct als nieuwe leden voor de coöperatie hebben ingeschreven.

Tekst: Sylvia Roosen

Foto's Sylvia Roosen en Koen Bakx