Gepubliceerd:  04 april 2024 Naar het nieuwsoverzicht

Krui-tocht bezoekt Goedentijd

Henry Mentink loopt van 22 april tot 5 juni voor de tweede keer met een kruiwagen vol aarde en dromen vanuit Nederland via de EU in Brussel naar Unesco in Parijs. Zijn doel is om de Aarde op de Unesco Werelderfgoedlijst te krijgen. “De handel in grond en grondstoffen maakt dat geldbelangen voorgaan op een gezonde aarde”, stelt Mentink. “Een gezonde bodem geeft gezonde voeding. En dat zorgt weer voor gezonde mensen en daarmee ook een gezonde maatschappij. Daarnaast moeten we de huidige economie omvormen. Want nu trekt de economie de bodem leeg. Dat moet en kan anders.”

De tocht omvat 45 dagen van 10-15 km per dag en bezoekt locaties die respectvol met de aarde omgaan.

Op zaterdag 27 april (Koningsdag) kwam de Krui-tocht ook onze boerderij bezoeken. De etappe op 27 april startte bij de Rechte Heide en in Riel bezochten ze de bioboer. Rond 12.00 uur kwamen ze bij Herenboerderij Goedentijd aan en daarna zijn ze naar de Kwaalburgse Hoeven in Alphen gelopen. 

Maar voordat het zover was kreeg Henry en zijn medewandelaars eerst een rondleiding over onze boerderij. Ook werd er geld symbolisch teruggegeven aan het land. Een speciaal zakje bloemzaden dat eruit ziet als een briefje van €100 ligt begraven aan de rand van de kruidentuin. 

Wij wensen Henry veel succes op zijn reis naar Parijs. Meer informatie over de krui-tocht kun je vinden op https://www.veerhuis.nl.