Gepubliceerd:  26 september 2023 Naar het nieuwsoverzicht

Heel Goedentijd bakt, zingt, timmert en geniet

Op zaterdag 23 september werd op onze Herenboerderij weer het jaarlijkse oogstfeest gevierd. Ondanks de wisselvallige weersvoorspellingen zijn er toch zo'n 150 leden (plus flink wat kinderen) naar het oogstfeest gekomen.

Voor de resultaten van de wedstrijd 'Heel Goedentijd Bakt' werd weer letterlijk in de rij gestaan. Niet voor niets, de ene taart smaakte nog lekkerder dan de andere. Hartig, zoet en alles daar tussenin. Wat een bak-talent hebben we onder onze leden. Heel Goedentijd Bakt blijft een succesformule! Winnaar was Margriet Hornikx, met een chocoladetaart met frambozen.

Na een kort woordje van voorzitter Harm en daarna van boer Peter, ook namens Gina, was er tijd voor een groente-medley. Troubadour en Goedentijd-lid Paul Nas werd door een aantal backvocals ondersteund bij het lied van drs P : knolraap en lof, schorseneren en prei. Heel hilarisch met een passende tekst over Goedentijd.

Het blote voetenpad werd met dit natte weer wat weinig belopen, maar er was des te meer activiteit bij de vogelhuisjes-challenge. Vooral populair bij de kinderen. Resultaat: er zijn 23 mezenkasten in elkaar getimmerd. Die gaan elk op de boerderij een plekje krijgen. Ook was er een heuse spek- en bonenkwis, onder bezielende leiding van Margriet, waar zes teams streden voor de eer. De meeste bonen in een pot leverde de eindwinst op: eeuwige roem, (snoep-)spekjes en de verzamelde bonen.

Herdfstcadeautjes

Van al het extra geplukte zachte fruit van de boerderij is door een twintigtal leden jam gemaakt. Ruim 300 potjes met 12 verschillende smaken. Voor ieder huishouden was er een potje. Ook had Herenboer-boer Peter een grote pot dragonazijn gemaakt. Iedereen kon daar wat van aftappen in een meegebracht flesje.

Dit alles vond plaats in een wat regenachtige ambiance, wat niemand leek te deren. Goede sfeer, en de tijd vloog om. Daarom: iedereen die meegeholpen heeft en de Commissie Activiteiten in het bijzonder, bedankt voor jullie inspanningen. Het was top!

Tekst: Sylvia Roosen

Foto's: Koen Bakx