Gepubliceerd:  05 maart 2023 Naar het nieuwsoverzicht

Goedentijd supporter van Cittaslow

Herenboeren Goedentijd is officieel supporter van Cittaslow Alphen-Chaam. We zijn er trots op dat onze gemeente staat voor een duurzaam leefgebied.

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners, die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

Alphen-Chaam is op 26 juni 2010 als tweede gemeente in Nederland Cittaslow gecertificeerd en mocht zich voortaan een Cittaslow noemen. De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië). Cittaslow is een netwerk van meer dan 220 gemeenten verspreid over de hele wereld.

Supporter van Cittaslow

Onze Herenboerderij is nu goedgekeurd als supporter van Cittaslow door de burgemeester van Alphen-Chaam. En daar zijn we trots op. De filosofie van Cittaslow sluit prima aan bij het concept van onze Herenboerderij. We zijn dan ook erg blij dat onze gemeente staat voor dezelfde waardes en vergelijkbare doelen heeft als wij.

Waar staat Cittaslow voor?

Cittaslow laat zich vrij vertalen als 'langzame stad'. Heel kort samengevat richt een Cittaslow zich op de mens in een duurzame omgeving; kwaliteit van leven voor inwoners, bezoekers en ondernemers. Een Cittaslow streeft naar een duurzame omgeving die verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig landschap, waar een krachtige sociale gemeenschap aanwezig is die door de gemeente ondersteund wordt. Een Cittaslow is innovatief, maar gaat tegelijkertijd terug naar de oorsprong. Identiteit en cultuurhistorie zijn hierbij belangrijke elementen. Dit wordt ondersteund door waarden als authenticiteit, gastvrijheid, respect, tijd en aandacht voor elkaar.

Meer info over Cittaslow kun je vinden op de website van de gemeente Alphen-Chaam en Cittaslow-Nederland.