Gepubliceerd:  13 maart 2023 Naar het nieuwsoverzicht

Goedentijd te gast bij Milieucafé

Het Milieucafé is een Tilburgse talkshow over natuur en duurzaamheid in de gezellige ambiance van muziekpodium Paradox. Op lichte, journalistieke wijze bespreken de presentatoren actuele en relevante onderwerpen, afgewisseld met muziek en cabaret.

Vanuit onze samenwerking met 013Food ontstond het idee om het onderwerp lokaal en duurzaam voedsel produceren op de agenda van het Milieucafé te zetten. En dat is gelukt! Op 23 maart vindt deze editie van het Milieucafé plaats en “ons” onderwerp wordt als volgt aangekondigd:

De prijzen in de supermarkt gaan in rap tempo omhoog, steeds meer producten zijn bewerkt en komen uit een grootschalige, vervuilende, wereldwijde industrie. Weet jij nog wat je eet, hoe dit product gemaakt is en wat de impact is van je voedselkeuzes op het milieu? Welke mogelijkheden zijn er al in Tilburg? Is dat voor de kleine bubbel of zou dat iets voor heel veel Tilburgers zijn? Milieucafé laat zien wat er al is en bespreekt met medewerking van Herenboer Evie Schürmann, Danielle van Gestel (013 Food) en lector “future foodsystems” Frederike Praasterink de belemmeringen en de mogelijkheden van lokaal en duurzaam voedsel produceren en consumeren.

Naast dit item staan er nog andere interessante items gepland op die avond. Ben je erbij?

Milieucafe Tilburg - Programma 23 maart 2023