Gepubliceerd:  20 september 2022 Naar het nieuwsoverzicht

Peas of me op bezoek

Afgelopen week was Chantal Engelen van Peas of Me bij ons op de boerderij actief. Chantal is op reis in haar camper en trekt door onze voedselketen. Op zoek naar inspiratie, positiviteit en verbinding. Naar verhalen van voedselveranderaars die laten zien dat het anders kan. Ze gaat aan de slag bij ze voor een dag of week. Zo leert ze hun missies beter kennen en kom ze erachter wat hen drijft als persoon. In de tussentijd probeert ze te ontdekken wat het voor haar betekent om een goed leven te leven.

Drie weken geleden vertrok Chantal. Elke week doet ze een ander adres aan in de voedselketen. Haar eerste week verbleef ze bij Ekoto, een jonge biologische boer Ivar die Duurzame producten uit een korte en transparante keten wil leveren. De tweede week was Chantal op bezoek bij de biologisch dynamische boerderij Loverendale Ter Linde in het Zeeuwse Oostkapelle van Tim. Je kunt haar reis volgen via: https://www.peasofme.com/blog/

Hoe ben je hierop gekomen Chantal?

De afgelopen 10 jaar knokte Chantal met haar organisatie Kromkommer voor gelijke rechten voor al het groente en fruit. Ze woonde in de stad en voelde steeds meer dat dat het huisje-boompje-beestje-leven niet voor haar bestemd was. Chantal wil graag met haar missie bezig zijn en voedsel is haar grote passie. Peas of Me werd geboren. De peasmakers die ze bezoekt hebben een duidelijke missie en werken vanuit hun passie om de voedselketen te verbeteren. Chantal gelooft dat als je vanuit je hart werkt, dat dan de juiste dingen gebeuren.

Fijn dat je er was Chantal en succes met je missie!

Vind je het nu leuk om haar verhalen te volgen en haar missie te steunen? Word dan haar grouppea via: https://www.peasofme.com/grouppeas/
En/of volg Chantal op Instagram of Linkedin


Update: Chantal heeft ook over Goedentijd geschreven op haar blog: De Herenboerderij als hoopgevende bron van verbinding en saamhorigheid in kille tijden.