Gepubliceerd:  26 september 2022 Naar het nieuwsoverzicht

Goedentijd oogstfeest 2022

Het jaarlijkse oogstfeest is in veel landen en op veel plaatsen een eeuwenoude traditie. Een (goede) oogst binnenhalen is niet vanzelfsprekend en betekent veel werk. Oogstfeesten worden vaak in stijl gevierd waarbij eten (van de oogst), drinken, muziek en gezellig met elkaar zijn de belangrijkste ingrediënten zijn. Zo ook op onze herenboerderij. Op zaterdag 24 september vond voor de derde keer het jaarlijkse oogstfeest plaats op de boerderij. Dankzij het uitblijven van corona-maatregelen kon dit eindelijk met iedereen tegelijk. 

Heel Goedentijd Bakt

Ter verhoging van de feestvreugde vond ook dit jaar weer de bakwedstrijd plaats: Heel Goedentijd Bakt. Er is uren in de keuken gestaan en aan sommige culinaire creaties hebben hele gezinnen meegewerkt. Niet alleen de deskundige jury mocht proeven, maar alle aanwezigen konden zelf ook proeven en smikkelen van de lekkernijen die door een aantal enthousiaste Herenboeren waren meegenomen. Dit jaar hebben Anna en Ella, Pien en Eva, en Noortje gewonnen. Proficiat!

In het zonnetje

Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte, zijn er toch een paar mensen in het zonnetje gezet door voorzitter Harm Jans Muntinga. Het plein waar de oogst uitgegeven wordt, heeft nu een naam en is vernoemd naar de grondlegger en opper-kartrekker van de boerderij: Nol van den Bergplein. Nol benadrukte in zijn speech dat we het Herenboeren echt samen doen, met en voor elkaar. 
Ook werd Wilfred Slobbe bedankt voor zijn inspanningen voor de boerderij. Wilfred is uitgenodigd om zelf een boom uit te kiezen, die naar hem vernoemd zal worden.

Hopelijk werkt het weer volgend jaar wat beter mee, zodat het nog drukker wordt op ons oogstfeest. Tot dan!

Tekst: Evie Schürmann en Koen Bakx

Foto's Evie Schürmann en Neeltje Drijfhout