Gepubliceerd:  03 mei 2021 Naar het nieuwsoverzicht
Nol van den Berg bij het verblijf van de varkens bij de Herenboeren in Alphen
Foto: Pix4Profs - Ron Magielse

Goedentijd in Brabants Dagblad

Waren we in april al te zien bij Omroep Brabant, vandaag stond onze boerderij ook nog eens paginagroot in het Brabants Dagblad: Voor 500 monden komt het eten in Alphen letterlijk van heel dichtbij: ‘En dat smaakt echt anders’.

Ruim een jaar na oprichting vond journalist Stan Schrijen het een goed idee om te even checken hoe onze boerderij er nu voorstaat. En daar wist onze voorzitter Nol van den Berg wel antwoord op: “Het is een superjaar geweest”.

”Ik kan zelf de dieren verzorgen en zo weet ik wat ik eet.”

Naast Nol van den Berg komen ook Jolanda van Kessel, Marloe Meeus en Addy van Lieshout aan het woord en vertellen waarom ze lid zijn geworden en hoe ze zich inzetten voor de boerderij. “We zijn hier met een clubje iedere woensdagochtend bezig, dat is toevallig ontstaan. En af en toe zijn we ook in het weekend bezig.” 

We zitten vol

Wie nog lid wil worden van de Herenboeren, komt te laat. Met de opbrengst van de boerderij worden inmiddels tweehonderd gezinnen met in totaal vijfhonderd ‘monden’ gevoed. “Dat is het maximale, het is ook niet de bedoeling om meer mensen toe te laten”, zegt Van den Berg. “Soms vallen mensen af, die krijgen in dat geval hun inleg van 2000 euro terug en dan komt iemand die op de wachtlijst staat in aanmerking voor een plaatsje.”

Lees het hele artikel op de website van Brabants Dagblad (premium).