Gepubliceerd:  01 september 2021 Naar het nieuwsoverzicht

Een dagje 'HBG-en' met ons gezin

Hallo allemaal!

Misschien heb je ons al eens op de boerderij gezien, maar zo niet, dan stellen we onszelf graag voor. Wij zijn de Familie Sparidaens (HBG-nr 100): Remko, Debby en onze kinderen Timo (16) en Evy (14). We zijn vaak op de boerderij te vinden. Remko zie je regelmatig sjouwen met van alles en nog wat, Evy vind je het vaakst bij de dieren, Timo is er af en toe en ikzelf (Debby) probeer ook zo vaak mogelijk mee te gaan. Wij zijn uit overtuiging Herenboer geworden omdat we het belangrijk vinden om goed en eerlijk eten te hebben. We wonen in de Reeshof, maar zouden graag zelf een boerderij willen hebben, en deze Herenboerderij komt het dichtst bij ons ideaal. We hebben thuis ook veel beesten: 6 kippen, 2 konijnen, een vogel en een hond. En binnenkort krijgen we er een boerderij-kitten bij!

Elke dinsdag zijn we in de middag ingeroosterd voor de dierenronde. Vooral onze dochter Evy is dan helemaal in haar element, ze wil later ook iets gaan doen met dieren. Het maakt haar niets uit wat er moet gebeuren, ze doet alles even graag. Van de stal uitmesten tot eieren rapen onder kipcaravan: ze vindt het allemaal hartstikke leuk. Komend schooljaar gaat Evy ook profiel “Groen” doen en wie weet is ze een nieuwe Herenboeren-boer in spe. Want zeg nou zelf: een betere leermeester dan Gina kan ze niet treffen!

Regelmatig helpen we ook bij andere klussen zoals onkruid wieden, hooien of preien steken, het maakt ons niets uit. In de vakantietijd zijn we zoveel mogelijk op de boerderij. We hebben een seizoensplaats op camping ’t Zand, dus dichterbij kunnen we bijna niet zitten. Het meest genieten we van het samenzijn, even de hectiek van de dag vergeten als we op de boerderij zijn. We willen het graag met ons hele gezin doen. Onze zoon Timo moet soms wel wat aangespoord worden. Hij vindt gamen namelijk ook erg interessant. Maar eenmaal op de boerderij is hij ook in zijn element. Vooral de kittens hebben zijn aandacht.

We vragen aan Gina wat er moet gebeuren en dat pakken we aan. Want zoals Gina dat mooi kan zeggen: “Klaar? Op de boerderij is het nooit klaar”. En zo is het maar net, we zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen en hopen dat nog lang te kunnen doen.

Tekst: Debby Sparidaens

Foto's: Anke Gielen