Gepubliceerd:  10 september 2021 Naar het nieuwsoverzicht
De Cargo 500, onze nieuwe terreinwagen De 'Cargo 500'
Geralda en Gina krijgen uitleg over de Cargo 500

Onze nieuwe terreinwagen

Vandaag is een heuglijke dag op Herenboerderij Goedentijd: de nieuwe terreinwagen is geleverd. Toen vorig jaar de blauwe wagen (de Rusler) van onze boerin Gina is gestolen, heeft coöperatielid Geralda de Man het initiatief genomen om een crowdfunding op te zetten. Op die manier wilde ze geld inzamelen onder de leden, om een nieuwe terreinwagen aan te schaffen. Zo'n terreinwagen is namelijk onmisbaar bij het werk op de boerderij, of het nu gaat om het vervoer van materialen vanuit de schuur naar het land, of om het binnenhalen van de oogst. De crowdfunding was een succes, er is een mooi bedrag verzameld.

Prima, maar hebt u geen groene?

Geralda zocht maandenlang naar tweedehands terreinwagens, vergelijkbaar met de Rusler van Gina. Maar die waren echt duur en er was altijd wel iets mee aan de hand. Tot ze op een gegeven moment op Marktplaats een advertentie tegenkwam van de electrische terreinwagen ‘Cargo 500’. Het promo-filmpje op de website zag er flitsend en veelbelovend uit. Samen met Gina ging ze een proefrit maken bij het verkopende bedrijf. Gina was aanvankelijk heel sceptisch: “Hij heeft vast niet genoeg trekkracht, en misschien valt-ie wel makkelijk om”. Maar de proefrit beviel erg goed, Geralda is enthousiast: "Het wagentje trekt als een gek en ook door rul zand gaat het goed. Er zit ook een hendel op waardoor-ie langzamer rijdt, maar meer trekkracht heeft. Bovendien heeft het wagentje een kiepbak, hij kan 500 kg dragen en 3,5 ton trekken". Ook Gina was overtuigd, dus werd besloten (i.o.m. het bestuur) tot aanschaf. Er kon nog gekozen worden uit diverse kleurtjes, maar Gina wilde gewoon een groene: “We zijn toch zeker geen pretpark!”

Hij trekt goed

De nieuwe Cargo 500 is vandaag meteen ingezet bij het oogsten op het land. Hij rijdt prima door de akker! Geralda vertelt: “Je kunt ‘m natuurlijk niet vergelijken met de zware oude terreinwagen van Gina, maar je moet ‘m vergelijken met kruiwagens. De vrijwilligers zullen er superblij mee zijn. ’s Nachts wordt-ie opgeladen, dus we zijn ook nog milieubewust bezig. We gaan er zorgvuldig mee om en hopen er lang plezier van te hebben. Er is bovendien nog genoeg geld over van de crowdfunding. Als de Cargo 500 goed bevalt, kunnen we er zelfs nog één bij kopen!”

Tekst: Miriam Michels                                                       
Foto's: Sylvia Roosen en Thea van Erp