Gepubliceerd:  06 juni 2020 Naar het nieuwsoverzicht

Goedentijd Drive thru

Zaterdag 23 mei stond ik ingepland bij het uitgifte team.  Ik was al een keertje gaan helpen met de werkzaamheden op het land (ook leuk!) maar dit was mijn eerste uitgiftedag. Best spannend, want hoe verloopt het allemaal?

De oogst van deze week bestond uit sla, koolrabi, paksoi, eieren en radijs. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de coöperatieleden zelf zouden gaan ‘winkelen’. Maar dat gaat in deze tijd van Corona helaas niet. En dus is het een ‘drive thru’ geworden: een rondje over het erf. Behalve dat het praktisch is, is het ook een moment om, weliswaar vanuit de auto, een blik te werpen op de boerderij.

In theorie moet het goedkomen

Na een uitleg van André, is de taakverdeling binnen ons team snel geregeld. Leden worden ontvangen aan de poort door Toon, melden zich bij André, ik geef vervolgens het lidnummer en het aantal monden door en Jacqueline, Kitty, Miranda, Anneke en Marian zorgen ervoor dat alles netjes klaar staat als de leden in hun auto langskomen. In theorie moet het goedkomen.

En in de praktijk werkt het ook

Door de tijdsloten verloopt de uitgifte heel geleidelijk. Er is ruimte om vragen van de leden te beantwoorden en er is ook tijd om elkaar een beetje te leren kennen.  Ontzettend leuk om te zien hoe divers onze leden zijn. Het is jammer dat de uitgifte nu niet een gezellige samenkomst van de leden kan zijn, zoals natuurlijk wel de bedoeling is. En het is ook jammer dat de eerste uitgiftedagen niet het feestelijke tintje hebben kunnen krijgen dat we eigenlijk voor ogen hadden. Maar desondanks was de sfeer super (en het weer gelukkig ook).

Fantaseren over de toekomst

Wij zijn met ons uitgifteteam al een beetje gaan fantaseren over de toekomst. Hoe gezellig het zou zijn als leden lekker kunnen blijven hangen om te kletsen en wat te drinken...of om samen aan lange tafels te zitten, eten, drinken, muziekje erbij... Om het echte ‘wij’ gevoel te krijgen. Dat houden we dus nog tegoed.

Wij hebben er zin in!

Manon Berkhof                                        Foto's: Anke Gielen en Erik Meijs (1e foto onder)