Gepubliceerd:  30 juni 2020 Naar het nieuwsoverzicht
Herenburen halen voor elkaar de weekoogst op
Herenburen halen voor elkaar de weekoogst op

Herenburen: gezellig, handig én duurzaam!

Herenburen is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen onze Herenboerderij Goedentijd. Samen met herenboeren bij jou uit de buurt vorm je een groepje Herenburen. Met deze groep maak je afspraken wie op welke dagen de oogst gaat ophalen, zodat je niet zelf iedere keer op en neer hoeft te rijden. Gemakkelijk, en bovendien een stuk duurzamer, omdat één herenbuur al gauw voor 5 gezinnen de oogst ophaalt.

Daarnaast is het een erg leuke manier om met herenboeren uit jouw eigen omgeving in contact te komen. De verschillende Herenburen hebben al veel kopjes koffie met elkaar gedronken en recepten uitgewisseld.

Uitgifte van de weekoogst
Uitgifte van de weekoogst

Op dit moment zijn er groepjes herenburen in Dongen, Gilze, Rijen, Reeshof, Chaam, Hilvarenbeek, Tilburg, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Riel, Hulten en Goirle. 

In de toekomst zien we Herenburen ook voor ons als een carpoolmogelijkheid, waarbij je samen met je Herenburen naar de boerderij gaat. Ook dan gaan gezelligheid en duurzaamheid hand in hand.

Kortom: Herenburen is een concept dat herenboeren met elkaar verbindt en bovendien zorgt voor een beperking van onze CO2 footprint.

Ook Herenbuur worden?

Stuur een e-mail naar [javascript protected email address] met vermelding van je HBG nummer en je adres. Op basis van je adres word je vervolgens lid van de desbetreffende Herenburen bij jou in de buurt.