Gepubliceerd:  07 april 2020 Naar het nieuwsoverzicht

Herenboeren in Corona-tijd

Herenboeren in Coronatijd...hoe doe je dát nou weer? Nou, dat blijkt eigenlijk simpeler dan ik dacht. We leven al een  tijdje in een rare wereld. Net als velen van jullie werk ik al een tijdje thuis (aan de keukentafel waar ons avontuur begon). Onze kinderen zijn thuis en vermaken zich naast hun huiswerk met series en social media. De enige die dagelijks het huis verlaat is Aukje (mijn vrouw) omdat die een vitaal beroep heeft. In de weekenden gezellig cocoonen en we  wachten maar rustig af tot de wereld weer op gang komt.

Maar gek genoeg loopt de start van onze Herenboerderij gewoon door en merk je op de boerderij eigenlijk niet zo veel van de ‘intelligente lockdown’. Boer Erik is op 16 maart begonnen en tot nu toe elke dag fluitend naar zijn werk gegaan. Ja... er hangt wel een briefje op ‘zijn’ kantine dat er niet meer dan 3 personen tegelijk naar binnen mogen, en ja... ook op onze boerderij houdt iedereen die er toch even moet zijn netjes 1,5 meter afstand. Maar Erik kan zijn ideeën samen met Gina gewoon ten uitvoer brengen en alles loopt voortvarend.

Al bij al lijkt onze Herenboerderij aardig Corona-proof.

Het bestuur en de commissies hebben hun weg ook snel gevonden in het woud van digitale communicatie. Ze Zoomen, Teamen, Skypen en Facetimen er lustig op los. We zien achter de schermen dat er steeds meer vorm komt in de Herenboerderij en dat is prachtig om te zien.

Ook heb ik meegeholpen onze pas aangekochte tunnelkas af te breken op de oude plek. Met drieën is het goed te overzien en de 1,5 meter afstand blijkt al aardig ingeburgerd. Mijn kinderen hebben ook meegeholpen, voor hun een legitiem  uitje om te genieten van de zon en voor mij handig omdat wij toch uit hetzelfde nest komen.

Al bij al lijkt onze Herenboerderij aardig Corona-proof. En nu maar hopen dat we elkaar weer snel kunnen ontmoeten op Goedentijd. Want daar kijken we allemaal naar uit.

En oja... natuurlijk merken we ook wel een beetje van de Corona-crisis. De info-avonden en kijkmiddagen kunnen nu niet doorgaan. Daarom starten we binnenkort met webinars. En de feestelijke opening waar door een aantal leden hard aan gewerkt wordt, moet helaas ook nog even wachten. Maar dat mag de Herenboerenpret niet drukken... er komt snel weer een Goedentijd.

Houd vol en hopelijk tot snel.

Groetjes, Nol van den Berg


Continuïteit op de Herenboerderij in tijden van Corona

Herenboeren Nederland is van mening dat de Herenboerderijen niet stil mogen vallen en beschouwt onze beweging als een onderdeel van de vitale sectoren in Nederland.

Download hier de complete richtlijnen