Gepubliceerd:  15 november 2020 Naar het nieuwsoverzicht

Ontwerpstudenten komen leren op Goedentijd

Eind september kwamen elf enthousiaste, in eerlijke voeding geïnteresseerde studenten van Fontys Art Communication & Design opnames maken op onze boerderij. De 2e jaars ontwerp-studenten van 'Artcode' verdiepten zich tijdens hun verblijf in de productie van duurzame voeding en produceerden beeldverhalen die eerlijke voedselproductie promoten, met de Herenboeren in de hoofdrol. 

Rijke ervaringen

De studenten kregen tijdens hun verblijf voorlichting over het concept Herenboeren, uitleg over biologische akkerbouw en hielpen mee op het land. De overige tijd werd gebruikt om vrijwilligers te bevragen, te filmen, te fotograferen en materiaal te monteren. De schuur van de Herenboeren werd overdag een geïmproviseerde ontwerpstudio en 's avonds proefkeuken voor verschillende producten van het land. "Smaken verschillende soorten aardappels ook werkelijk anders?" vroegen studenten zich o.a. af. De drie dagen bij Goedentijd gaven de studenten nieuwe inzichten en ervaringen die meegenomen zijn in de montage van de beeldverhalen. 

Studenten aan het woord

Iedere student heeft zijn eigen ervaring bij de Herenboeren kort beschreven. Deze zijn al eerder gepubliceerd in een ledenbrief, en kun je hier lezen. Inmiddels is ook het beeldmateriaal dat ze gemaakt hebben klaar. Hieronder vind je diverse video's, die door de studenten gemaakt en gemonteerd zijn.

Aardappel, door Lynn van der Werf

Pastinaak, door Isis Peene

Broccoli, door Lotte Tonneijk

Varkens, door Polly Bouten

Hyperlapse, door Vic Paijmakers