Gepubliceerd:  18 mei 2020 Naar het nieuwsoverzicht

De kippen mogen naar buiten

Afgelopen vrijdag was het moment suprême: de kippen mochten eindelijk naar buiten. Ze zijn een kleine 4 weken opgehokt geweest . Niet alleen in verband met een heersend vogelgriepvirus, maar ook om de kippen-gedragsregels goed te leren: waar leg je je ei en waar ga je op stok?

Nadat de kippen vrijdag hun ei gelegd hadden, gingen rond 13.00 uur de luikjes van de caravan open. We hadden verwacht dat de dames massaal naar buiten zouden stormen, maar dat viel nog een beetje tegen. Er werd eerst zeer verlegen wat rondgekeken en slechts hier en daar werd een voorzichtig stapje op de loopplank gezet. Maar misschien is dat ook niet zo vreemd als er een luid protesterende gans voor je deur staat.

Aanvankelijk bleven de kippen nog dicht bij de caravan, maar gaandeweg de middag durfden ze hun territorium beduidend te vergroten. Zo wisten er een aantal al snel onder de afrastering door te kruipen, naar buiten de ren. Ook stortten ze zich met z'n allen op de schoenveters van fotograaf Anke, toen zij de ren betrad. We mogen dus wel concluderen dat ze inmiddels aardig gewend zijn om overdag buiten te zijn. Ze doen hun naam ‘scharrelkip’ eer aan.

Foto's: Anke Gielen