Savooie- of wittekool carbonara
Een Nederlandse kool als Italiaanse pasta.
Ingrediënten
- 250 Gram Savooie of wittekool
- 120 Gram Pancetta
- 10 ml Olijfolie
- 1 Ui
- 3 Eidooiers
- 80 ml Slagroom
- 65 Gram Parmezaanse kaas
- N.b. zout en peper
Bereiding
- Snij de ui in reepjes
- Bak de pancetta en de ui zachtjes in de olijfolie zodat het vet eruit smelt maar de ui niet echt kleurt,
- Klop de eidooiers los met de slagroom, 35 gram Parmezaanse kaas, zout en peper.
- Snijd de savooie- of witte kool in slierten van 5 millimeter dikte, zodat het een soort tagliatelle wordt.
- Blancheer de gesneden kool in ruim gezouten water, giet af en meng direct door het slagroommengsel.
- Meng de gebakken pancetta en ui erdoor en serveer direct met de overige Parmezaanse kaas.
- Maak op smaak met peper en zout naar behoefte.
De groenten van de boeren,
Gina en Peter