Savooie- of wittekool carbonara

Een Nederlandse kool als Italiaanse pasta.

Ingrediënten

  • 250 Gram Savooie of wittekool
  • 120 Gram Pancetta
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 Ui
  • 3 Eidooiers
  • 80 ml Slagroom
  • 65 Gram Parmezaanse kaas
  • N.b. zout en peper

Bereiding

  • Snij de ui in reepjes
  • Bak de pancetta en de ui zachtjes in de olijfolie zodat het vet eruit smelt maar de ui niet echt kleurt,
  • Klop de eidooiers los met de slagroom, 35 gram Parmezaanse kaas, zout en peper.
  • Snijd de savooie- of witte kool in slierten van 5 millimeter dikte, zodat het een soort tagliatelle wordt.
  • Blancheer de gesneden kool in ruim gezouten water, giet af en meng direct door het slagroommengsel.
  • Meng de gebakken pancetta en ui erdoor en serveer direct met de overige Parmezaanse kaas.
  • Maak op smaak met peper en zout naar behoefte.

 

De groenten van de boeren,
Gina en Peter