Koreaanse Kimchi Bowl

Vegetarisch en met tamari. Een kleurrijke, voedzame bowl vol Herenboeren-smaken. Ideaal voor deze tijd van het jaar!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g zilvervliesrijst of parelgerst
  • 1 kop zelfgemaakte kimchi
  • 1 wortel (geraspt)
  • 1 bosui (in ringetjes)
  • 1 handje spinazie, snijbiet of raapstelen
  • 2 eieren (liefst van onze eigen kippen!)
  • Sesamzaadjes
  • Tamari

Voor de kimchi:

  • 1 Chinese kool
  • 1 winterwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje gember (3 cm)
  • 1 el zout
  • 2 el Koreaanse chilivlokken of paprikapoeder
  • 2 el tamari
  • Eventueel: wat prei in dunne plakjes

Bereiding

  • Snijd de kool, masseer met zout en laat 1–2 uur staan.
  • Spoel, rasp en meng met de smaakmakers. Doe in een pot en laat 3–5 dagen fermenteren.
  • Kook de rijst, snijd de groenten, bak de eieren.
  • Bouw je bowl: rijst, groenten, kimchi, ei erop. Tamari en sesamzaadjes erover.
  • Smullen!

Hartelijke groenten,
Gina en Peter