Koreaanse Kimchi Bowl
Vegetarisch en met tamari. Een kleurrijke, voedzame bowl vol Herenboeren-smaken. Ideaal voor deze tijd van het jaar!
Ingrediënten (2 personen)
- 200 g zilvervliesrijst of parelgerst
- 1 kop zelfgemaakte kimchi
- 1 wortel (geraspt)
- 1 bosui (in ringetjes)
- 1 handje spinazie, snijbiet of raapstelen
- 2 eieren (liefst van onze eigen kippen!)
- Sesamzaadjes
- Tamari
Voor de kimchi:
- 1 Chinese kool
- 1 winterwortel
- 4 tenen knoflook
- 1 stukje gember (3 cm)
- 1 el zout
- 2 el Koreaanse chilivlokken of paprikapoeder
- 2 el tamari
- Eventueel: wat prei in dunne plakjes
Bereiding
- Snijd de kool, masseer met zout en laat 1–2 uur staan.
- Spoel, rasp en meng met de smaakmakers. Doe in een pot en laat 3–5 dagen fermenteren.
- Kook de rijst, snijd de groenten, bak de eieren.
- Bouw je bowl: rijst, groenten, kimchi, ei erop. Tamari en sesamzaadjes erover.
- Smullen!
Hartelijke groenten,
Gina en Peter